...

Ghost Rocker Wout Verstappen (25) opent eigen escape room

‘Ghost Rocker’ Wout Verstappen (25) opent eigen
escape room in thuisgemeente Zoersel

Sprookjesmusical-collega’s Ianthe ‘Grietje’ Tavernier, Ilse ‘Boze heks’ La Monaca en Charlotte Verduyn vormen testteam met Buurtpolitie-actrices Nicoline Hummel en Dorien Reynaert. “Een eigen zaak openen kostte me naast uiteraard tijd en geld, en ook heel wat slapeloze nachten!”

Ghost Rocker Wout Verstappen (25) opent eigen escape room - Wout verstappen en collegas 1(Foto: House Of Entertainment, v.l.n.r.: Wout Verstappen, Charlotte Verduyn, Ianthe Tavernier, Nicoline Hummel, Ilse La Monaca, Dorien Reynaert)

Wout Verstappen heeft er een erg drukke periode opzitten en daar lijkt niet meteen verandering in te komen. Na een intense repetitieperiode, stond de 25-jarige acteur afgelopen zondag in Stadsschouwburg Antwerpen op de planken tijdens de eerste try-out van ‘Hans en Grietje, de sprookjesmusical’. Wout vertolkt in deze productie de rol van ‘Hans’, zijn eerste hoofdrol in een musical. Alsof dat nog niet genoeg werk op de plank en de nodige spanning betekende, was hij in de vrije dagen en uren die hem de voorbije maanden restten, volop bezig met de oprichting en voorbereidingen van een eigen zaak. Op 1 november opent Wout in zijn thuisgemeente Zoersel de deuren van zijn eigen escape room. Een spannend avontuur voor de jonge acteur-ondernemer die, zeker in de opstartfase, zelf ‘Escaperoom Antwerp’ zal uitbaten.
“Het is inderdaad een erg hectische periode geweest de voorbije maanden”, aldus Wout Verstappen. “Naast het repeteren voor ‘Hans en Grietje’, de sprookjesmusical’, was er ook nog de afscheidstournee van ‘Ghost Rockers’ en werk ik sinds kort als presentator bij  Nickelodeon Benelux. Ondertussen wilde ik dus ook ‘Escaperoom Antwerp’ in de steigers zetten. Hoe ik het allemaal heb klaargespeeld weet ik eigenlijk niet. Het kostte me naast uiteraard tijd en geld, ook heel wat slapeloze nachten, maar met een geweldig team is het gelukt en op 1 november open ik dus mijn eigen zaak.”Een escape room is ideaal als groepsuitje of teambuilding. Je wordt met je team opgesloten in een verhaal en door het zoeken naar aanwijzingen en oplossen van puzzels, moet je binnen het uur zien te ontsnappen.

“Zo’n twee jaar geleden speelde ik voor het eerst zelf een escape room, ik was meteen verkocht. Met mijn dichtste vrienden heb ik er nu al tientallen gespeeld en op die manier ideeën opgedaan over wat leuk is, en wat beter kon. Dat leidde tot een geheel wat nu mijn eigen escape game ‘Hunting Season’ is. Ik ben voluit voor kwaliteit gegaan, zowel wat mijn concept als de inrichting betreft. Je moet je in je eigen film wanen en achteraf nog uren nakletsen over een fantastische ervaring, zoals ik dat zelf ook vaak gedaan heb. Als artiest staan beleving en verhaal centraal voor mij, en ik denk dat dat met mijn volautomatische en spannende kamer zeker het geval zal zijn. Ook ben ik heel blij dat ik ‘Escaperoom Antwerp’ kan openen in mijn thuisgemeente Zoersel en zo misschien wat kan bijdragen aan de plaatselijke economie”, besluit Wout.

‘Hans en Grietjes’ en ‘Buurtpolities’ ontsnappen en sparen lof niet!
Wout nodigde zijn sprookjesmusical-collega’s Ianthe Tavernier (Grietje), Ilse La Monaca (Boze heks) en Charlotte Verduyn (Vertelster) uit om ‘Escaperoom Antwerp’ al eens te komen testen voor de grote opening. De dames lieten zich door hun ‘Hans’ gewillig opsluiten en hadden met Buurtpolitie-actrices Nicoline Hummel en Dorien Reynaert ervaren speurders meegebracht om hen te assisteren. Erg nuttige hulp zo bleek, want de gezonde mix van ‘Hans en Grietjes’ en ‘Buurtpolities’, wist na 57min32sec te ontsnappen uit de escape room. Meteen hebben de toekomstige bezoekers van ‘Escaperoom Antwerp’ een richttijd om te verbeteren.

Ghost Rocker Wout Verstappen (25) opent eigen escape room - Wout Verstappen en Collegas 2(Foto: House Of Entertainment)

De dames waren na afloop laaiend enthousiast over het concept en spel dat Wout creëerde, de superlatieven vlogen dan ook in het rond. Charlotte Verduyn en Ilse La Monaca, die beiden ervaren escape room-spelers genoemd mogen worden, gingen zowat uit hun dak en loofden de inventiviteit en originaliteit van ‘Hunting Season’. Ianthe stak haar bewondering voor wat ‘haar Hans’ met ‘Escaperoom Antwerp’ neergezet heeft ook niet onder stoelen of banken en Dorien en Nicoline informeerden bij Wout al meteen naar cadeaubonnen om met Kerstmis aan vrienden en familie te geven. Het moge duidelijk zijn: Zoersel heeft er met ‘Escaperoom Antwerp’ een fantastische, spannende attractie bij!

‘Escaperoom Antwerp’
Herentalsebaan 47
2980 Zoersel
Info en reservaties: www.escaperoomantwerp.be

Tickets & info ‘Hans en Grietje, de sprookjesmusical’: www.30jaarmusichall.be

Ghost Rocker Wout Verstappen (25) opent eigen escape room - IMG 2115