...

Het Schlagerfestival lost nieuwe namen en maakt thema 2019 bekend

Het Schlagerfestival lost nieuwe namen en maakt thema 2019 bekend

Wie eind maart naar Het Schlagerfestival 2019 gaat in de Hasseltse Ethias Arena, zal ogen tekortkomen, want in het decor en op de gigantische LED-schermen komt een gigantische kermis tot leven, inclusief botsauto’s, achtbanen en draaimolens. Voor het eerst in het 14-jarig bestaan van het festival, kiezen de organisatoren voor een duidelijk thema.

Thema kermis
Het Schlagerfestival is net als de kermis een totaalbeleving voor jong en oud. We spelen in op die warme sfeer van gezelligheid en ambiance door ook extra aandacht te schenken aan de aankleding in de foyer en zaal. Ook voor onze artiesten wordt het iets uniek, want hun optredens worden meegezogen in die extra gelukzalige sfeer van plezier die de kermis met zich meebrengt.” Lode Vereecke (PSE Belgium)

Het Schlagerfestival lost nieuwe namen en maakt thema 2019 bekend - IMG 7345

Extra artiesten worden toegevoegd aan de line-up
Met Laura Lynn, Lindsay, Willy Sommers, John Terra en Luc Steeno waren de eerste namen van Het Schlagerfestival 2019 al bekendgemaakt. De organisatie voegt met de lancering van het kermis-thema meteen ook drie straffe artiesten toe aan de line-up: Yves Segers, De Romeo’s en niemand minder dan Vader Abraham.

Vader Abraham is nog steeds de muzikale vader van De Smurfen, want mede dankzij zijn Smurfenlied werden de blauwe poppetjes wereldberoemd. De ontdekker van Mieke en vele andere artiesten scoorde niet alleen monsterhits met De Smurfen, ook zijn ‘’t kleine café aan de haven’ ging miljoenen keren over de toonbank.

Het Schlagerfestival lost nieuwe namen en maakt thema 2019 bekend - Vader Abraham 1(Foto: House Of Entertainment/PSE)

’Waar zijn die handjes?’ en ‘Een beetje gay (dat is okay)’ zijn net als ‘Café De Zwaan’ en ‘Ik schreeuw het van de daken’ nummers die vaak gedraaid worden op de kermis, waardoor ik geregeld gevraagd word op de feesten van de foorkramers”, zegt Yves Segers. “Ik kijk dan ook enorm uit om mijn nummers te brengen op Het Schlagerfestival in Hasselt.”

Het Schlagerfestival lost nieuwe namen en maakt thema 2019 bekend - IMG 7306

Ze zijn razend populair, worden op handen gedragen door Het Schlagerfestival-publiek en scoorden samen met Laura Lynn met ‘Naar de kermis’ hun eerste Nederlandstalige nummer één-hit. De rekening was snel gemaakt om De Romeo’s terug te vragen voor Het Schlagerfestival. Dit jaar vieren Chris, Gunther en Davy hun 15-jarig bestaan en dat feestgeweld brengen ze mee naar Hasselt in 2019.

Opname Tv-spot
Vrijdagavond wordt op Hasselt Kermis de tv-spot gedraaid voor Het Schlagerfestival 2019. “Elk jaar gaan we voor een opvallende campagne die scoort op televisie en online. Onze Schlagerfestival-jekker met artiestenbuttons was een weergaloos succes. Het kermis-thema biedt ons heel wat mogelijkheden. De samenwerking met de stad Hasselt is optimaal en het komt ons goed uit dat we vrijdagavond op Hasselt Kermis, één van de grootste en mooiste kermissen van ons land, de tv-spot kunnen draaien voor ons festival, samen met Luc Steeno, Laura Lynn, Willy Sommers, John Terra, Yves Segers en Chris Van Tongelen. Het wordt een race tegen de klok, want we hebben maar een paar uur tijd om alles in te blikken. Toevallige passanten kunnen trouwens uitgenodigd worden als figurant.” Friedl Teirlinck (Medialaan)

Het Schlagerfestival lost nieuwe namen en maakt thema 2019 bekend - logo Schlagerfestival(Foto: House Of Entertainment/PSE)

Het Schlagerfestival is een organisatie van Medialaan en PSE Belgium.

Het Schlagerfestival 2019 vindt plaats op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondagnamiddag 31 maart in de Hasseltse Ethias Arena. Tickets bestel je op www.hetschlagerfestival.be of 070/345.345 (Max. €0,30/Min).