...

Hasseltse Hogeschool PXL geeft studenten de kans om nieuwe event-ideeën te pitchen

Hasseltse Hogeschool PXL geeft studenten de kans om nieuwe event-ideeën te pitchen.

“Een professionele vakjury beoordeelt en werkt ze mee uit!” 

Hasseltse Hogeschool PXL geeft studenten de kans om nieuwe event-ideeën te pitchen - go PXL

Alle studenten van de PXL Hasselt kunnen tijdens het komende academiejaar hun creatieve ideeën pitchen op het ‘Pitch je idee’-platform. Gerrit Schuermans, PXL diensthoofd communicatie: “Het zou wel eens kunnen dat the next big thing op entertainmentvlak bedacht wordt door één van onze studenten. Een festival, een concert- of belevingsconcept, alles is mogelijk. De studenten mogen zich creatief uitleven en hun ideeën pitchen op ons ‘Pitch je idee-‘platform. In november worden alle voorstellen en ideeën bekeken door een professionele jury, die bestaat uit Geert Dethier (Tomorrowland), Jan Van Esbroeck (Sportpaleis Group) en Kris Bloemen (House of Entertainment). Het is de bedoeling om één of meerdere ideeën effectief uit te voeren, samen met de studenten die het bedachten.”

De Hasseltse PXL doet er met zijn opleidingen alles aan om de studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt: “Wij steunen graag creatief, ondernemend talent en in functie daarvan hebben we het ‘Pitch je idee’-platform ontwikkeld”, zegt Gerrit Schuermans van de Hasseltse Hogeschool. “De visie van Hogeschool PXL is gebaseerd op het X-factor model van excellente professionals en excellente professionele organisaties. Onze junior collega’s (hoe wij onze studenten noemen) zijn ondernemend en innovatief. Ze combineren durf met creativiteit, werken projectmatig en durven ook buiten de lijnen te kleuren. Binnen onze opleidingen organiseren ze activiteiten en evenementen die passen binnen het curriculum. We zijn vereerd dat we binnen ons netwerk deze ervaren vakjury bereid hebben gevonden om alle ideeën kritisch te evalueren. Deze jury zal niet enkel adviseren, maar zal ook de beste pitches, in samenwerking, realiseren. Met dit initiatief willen we dromen waarmaken en onze junior collega’s laten bouwen aan the next big thing…” 

The next big thing

Jan Van Esbroeck, uitbater van o.a. het Antwerpse Sportpaleis, de Hasseltse Ethias Arena, Lotto Arena en Vorst Nationaal, is naast PXL zelf, één van de vier leden van de professionele vakjury die betrokken is bij het ‘Pitch je idee’-platform. “Ik vind het fijn om creatieve studenten te inspireren en te steunen in hun verhalen. Ik ben heel benieuwd welke nieuwe ideeën er bedacht worden door de studenten. Ik ga mij samen met mijn collega-juryleden laten verrassen. Het zou mooi zijn als er iets nieuws wordt bedacht waar wij met onze zalen kunnen in faciliteren. Heel graag zelfs!

Organisatie-, communicatie-, marketing-, management-, en entertainmentbureau House of Entertainment werkt ook mee aan het project en vaardigt Kris Bloemen af naar de vakjury: “Wij hebben in ons bedrijf jaarlijks studenten van PXL die stage doen en ik ben telkens weer gefascineerd hoe zij naar evenementen kijken. Wij staan er dagdagelijks in, dus hun frisse kijk en hun ongeremde creativiteit kunnen voor mooie dingen zorgen. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat van al dat denkwerk.”

Tot slot verleent ook Limburger Geert Dethier zijn medewerking aan het ‘Pitch je idee’-verhaal. De voormalige PXL-student verdiende zijn sporen als marketing-, sponsoring- en eventverantwoordelijke bij het Belang van Limburg.  Daarna was hij Accountmanager en verantwoordelijke voor de sponsoring en marketing bij de Grenslandhallen, en EthiasArena. Ondertussen is hij al meer dan zeven jaar actief bij Tomorrowland-organisator WeAreOne.world als ‘Operations and Global Journey Manager’: “Ik heb zelf altijd al heel uiteenlopende zaken in mijn professionele carrière gedaan en ben per toeval in de entertainmentsector terecht gekomen, wat wel helpt om dit op een andere manier te bekijken. Ik vind het fijn om met jonge mensen te werken die de zaken op een heel andere manier bekijken en benaderen. Ik ben dus vooral benieuwd naar de ideeën en concepten van de studenten. Niet alleen in de entertainmentsector, maar in alle sectoren moet je open staan voor vernieuwing en kritisch blijven voor je organisatie. Je moet blijven dromen van iets nieuw, zoeken naar datgene dat nog niet wordt gedaan. Daarvoor hoeft men het niet altijd ver te zoeken of te complex te maken. Op deze manier ontstaan de beste ideeën.

Bij de start van het nieuwe academiejaar worden alle PXL-studenten verder geïnformeerd over het ‘Pitch je idee’-platform. “We zijn een actieve Hogeschool, dus ben ik er zeker van dat onze studenten deze betrokkenheid zullen aangrijpen om mee na te denken over nieuwe vormen van evenementen en belevingen”, zegt Gerrit Schuermans enthousiast.

Over Hogeschool PXL

 Hogeschool PXL heeft het meest diverse aanbod in Belgisch Limburg. Binnen 7 departementen en 2 schools of arts, organiseert ze 37 basisopleidingen: 18 professionele bachelors (24 afstudeerrichtingen), 1 academische bachelor, 2 masters en 16 graduaatsopleidingen. Met vele postgraduaten, bachelor-na-bacheloropleidingen, na- en bijscholingen, congressen en seminaries is Hogeschool PXL toonaangevend in levenslang leren. De 100.000 jaarlijkse bezoekers van PXL-Congress bewijzen dit. Ook in praktijkgericht onderzoek staat Hogeschool PXL ten dienste van het werkveld. De 10 expertisecentra van PXL-Research zijn gekend om hun vraaggestuurde no-nonsense aanpak. Met de Universiteit Hasselt werkt Hogeschool PXL doorgedreven samen in de Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg. Hogeschool PXL heeft vestigingen in Hasselt, Diepenbeek en Genk, en is een tweede thuis voor ruim 9.200 studenten en 1.041 personeelsleden

Hasseltse Hogeschool PXL geeft studenten de kans om nieuwe event-ideeën te pitchen - Gerrit Schuermans 1(Foto: House Of Entertainment)

www.pxl.be