...

vrijdag 3 augustus de 2de Leive Vloms

Sam Gooris, Sergio en Willy Sommers komen vrijdag 3 augustus naar de 2de Leive Vloms: “Het festival blijft gratis, maar we mikken op €3 per passant voor het MS-onderzoek”

Woensdagmiddag stelden de vzw Oude Markt Leuven, Schepen van Feestelijkheden en Toerisme Dirk Vansina én Jan Hermans, in de pas geopende Bardot, de affiche voor van Leive Vloms, editie 2. Dit jaar vindt het schlager- en ambiancefeest plaats op vrijdag 3 augustus en worden er op de iconische Leuvense Oude Markt een massa passanten verwacht voor de optredens van Sam Gooris, sfeerschepper Sergio en levende legende Willy Sommers. Samen met de New Bis Band, brengen ze hun grootste hits en meezingers. “De 2de Leive Vloms-editie blijft gratis, maar we willen €3 per passant ophalen voor de strijd tegen en het onderzoek naar de ziekte multiple sclerose (MS).

vrijdag 3 augustus de 2de Leive Vloms - IMG 7344 1

“Vorig jaar waren er meer dan 10.000 passanten en konden we, dankzij politici en sympathisanten, een aangedikte cheque afgeven van €13.000. Ons campagnegezicht Jan Hermans – een voormalige barman op de Oude Markt die geconfronteerd werd met de ziekte – en Tom Meurris, hoofdgeneesheer van het MS-centrum, waren daar erg blij mee. De komende editie mikken we op een gemiddelde bijdrage van €3 per passant. Dat is omgerekend slechts €1 per optredende artiest en die zijn hun €1 meer dan waard, geloof me”, zegt Erik De Rop namens medeorganisator vzw Oude Markt, die ook het Leuvense stadsbestuur bedankt en een resem sympathisanten en vrijwilligers die zich achter de schermen belangenloos inzetten voor het festival.

“Voor mij is Leive Vloms een solidariteitsfestival, dat naast het stukje entertainment ook een forum biedt om mijn verhaal en de strijd tegen MS onder de aandacht te brengen. Met volle overtuiging zet ik mij dit jaar terug in voor Leive Vloms, en als ik de line-up zie en het enthousiasme hoor en lees van de mensen die er vorig jaar bij waren, dan mag je gerust zijn dat vrijdag 3 augustus opnieuw een topeditie gaat worden”, zegt Jan Heremans. Alle info over het festival vind je op de vernieuwde website www.leivevloms.be

Met 10.000 passanten nestelde Leive Vloms zich vorig jaar als nieuwkomer in de top 3 van de drukst bezochte Leuvense zomerevents. “De opkomst was verrassend, maar dat waren ook de reacties en dankbaarheid die wij kregen van onze artiesten. Luc Steeno, Laura Lynn en De Romeo’s, spreken nog over die eerste editie op de iconische Oude Markt. Hun enthousiasme werkt zo aanstekelijk, waardoor wij geen moeite moesten doen om Sam Gooris, Sergio en Willy Sommers te overtuigen om met de New Bis Band hun grootste hits en klassiekers te brengen op ons Leive Vloms-podium, dat opnieuw wordt opgesteld op de Oude Markt, vooraan bij de start van de langste toog ter wereld”, zegt Erik De Rop.

vrijdag 3 augustus de 2de Leive Vloms - DSC 1098

Of hij ze daadwerkelijk aan heeft op 3 augustus valt nog af te wachten, maar muzikaal brengt Sam Gooris zijn ‘Basketsloefkes’ mee naar Leive Vloms, net als zijn ‘Marijke’ en zijn turbo grasmasjien uit zijn superhit ‘Laat het gras maar groeien’. Eén brok energie en muzikaal dynamiet, dat is Sergio ten voeten uit. De man uit Lubbeek verkast begin augustus naar de Leuvense Oude Markt, dit keer niet als amusant terrasbezoeker, maar als entertainer die weergaloze versies zal brengen van Hazes-klassiekers, maar ook andere meezingbare levensliedjes, afkomstig uit zijn eigen repertoire. Een paar dagen voor zijn 66ste verjaardag, kan Willy Sommers weer iets afvinken van zijn bucketlist en staat hij voor het eerst op de legendarische Oude Markt. Sommers brengt zijn klassiekers mee: ‘Zeven anjers, zeven rozen’, ‘Het water is veel te diep’, ‘Als een leeuw in een kooi’ en de ultieme Sommers-hit ‘Laat de zon in je hart’.
We blijven investeren in kwaliteit en daarom worden alle artiesten op het podium begeleid door de muzikanten van de New Bis Band. Voor we 3 augustus starten, gaan we opnieuw aftellen met een countdownlijstje, zodat iedereen in de stemming is voor de optredens”, zegt Erik De Rop.

vrijdag 3 augustus de 2de Leive Vloms - Leive Vloms 1(Foto: House Of Entertainment)

€3 voor MS

Leive Vloms blijft gratis, maar het streefdoel is €3 per passant of €1 per optredende artiest. Peanuts als je ziet wat je elders moet betalen om de artiesten die op het Leive Vloms podium staan aan het werk te zien. De gemiddelde toegangsprijs op een schlagerfestival ligt een pak hoger dan de vrijwillige bijdrage die wij willen realiseren. Ja, die centen zijn broodnodig als we op een kwaliteitsvolle manier kunnen strijden tegen MS. Ik hoop dat we op de maandag van Leuven kermis opnieuw een mooie cheque mogen overhandigen aan Tom Meurris, hoofdgeneesheer van het MS-centrum. Ook zij steunen opnieuw de komende editie”, zegt Jan Hermans gemotiveerd. “En naast de centen is het mooi dat de organisatie opnieuw MS onder de aandacht brengt”, voegt hij er fijntjes aan toe.

Beleving

Leive Vloms past perfect in de festivalkalender en de massa activiteiten die wij met onze stad in de zomermaanden aanbieden aan het grote publiek. Het is een sympathiek festival met een familiaal karakter, voor jong en oud”, zegt Dirk Vansina, Leuvens Schepen van Feestelijkheden en Toerisme. “In aanloop naar de 2de Leive Vloms, pakken we de komende weken op onze Facebookpagina opnieuw uit met verrassende filmpjes. Vorig jaar zijn die duizenden keren gedeeld en hadden o.a. Luc Steeno en stadsfiguur Luc Ponsaerts een glansrol. De Leive Vloms-beleving begint dit jaar opnieuw vooraf en wordt weldra duidelijk als je de eerste verrassende filmpjes ziet opduiken”, zegt Erik De Rop mysterieus.

Leive Vloms vindt plaats op vrijdag 3 augustus op de Oude Markt van Leuven. Het gratis festival start om 20.00 uur, met optredens van Sam Gooris, Sergio en Willy Sommers. Alle info over het festival vind je op de vernieuwde website www.leivevloms.be en de Facebookpagina.

vrijdag 3 augustus de 2de Leive Vloms - Leive Vloms 2(Foto: House Of Entertainment)