...

N-VA Dilbeek toont zijn hart voor het hart

-Schepdaal 13 februari 2018- Naar aanleiding van het overal opduiken van AED-toestellen in de verschillende gemeenten overal ten lande, wou Dilbeek niet achterblijven. Daarom werd een jaar geleden beslist om in samenwerking met het plaatselijke Rode Kruis van start te gaan met het “Hartveilig” project. Dit houd in dat men zoveel mogelijk AED-toestellen in de gemeente hangt die liefst 24/24u bereikbaar zijn. AED staat voor automatische externe defibrillator een toestel dat een hart kan resetten.

Inhoudsopgave toon

N-VA Dilbeek toont zijn hart voor het hart - DSC 0859

Maar de toestellen hangen alleen is niet genoeg ook opleidingen moeten worden voorzien om een dergelijk AED-toestel te kunnen bedienen. AED staat voor automatische externe defibrillator een toestel dat een hart kan resetten.Deze opleidingen worden ingericht in nauwe samenwerking met het plaatselijke Rode Kruis en de gemeente Dilbeek. Afdelingsvoorzitter Paul Van den Bosch ging graag in op de vraag van de gemeente om deze opleidingen in te richten. Maar toen kwam pas de kat op de koord, bleek dat het beschikbare materiaal (reanimatie poppen) al lang hun beste tijd hadden gehad (deze dateren van begin de jaren zeventig).

N-VA Dilbeek toont zijn hart voor het hart - P1090579

Daarom besliste hij de sociale media in te schakelen. Hij lanceerde op Facebook een oproep of iemand zich geroepen voelde om één of meerdere poppen te sponsoren. Vele mensen vonden het bericht leuk maar niemand leek interesse te hebben voor de sponsoring en daar was het tenslotte om te doen. “Ik had de moed bijna opgegeven” zo gaat Paul verder, toen er na enkele weken toch een positieve e-post mij bereikte. Het was Luc Van Lee de plaatselijke voorzitter van N-VA Dilbeek die me liet weten dat N-VA Dilbeek eventueel bereid was tot sponsoring maar dat hij dat niet alleen kon beslissen.

Hij vroeg dan ook wat de kostprijs was van dergelijke pop, en beloofde het voor te leggen op een volgende bestuursvergadering. Een paar weken later kwam er heel goed nieuws van N-VA Dilbeek bij monde van de voorzitter! We laten Luc even zelf aan het woord:” Er werd na onderling overleg op de vergadering beslist dat we niet één, geen twee maar alle vier de poppen zouden sponsoren”. We sponsoren regelmatig wielerwedstrijden, schenken wedstrijdballen, sponsoren advertenties. Dus besloten we voor één keertje iets totaal anders te sponsoren. Uiteindelijk komt het ook ten goede aan alle inwoners van Dilbeek, en op die manier komen wij als partij ook eens anders in beeld gaat Luc verder.

Het totale bedrag dat V-VA Dilbeek schenkt is dan ook niet min en bedraagt de som van 895€. Dat dergelijk nieuws als muziek in de oren klonk bij de plaatselijke voorzitter van het Rode Kruis hoeft zeker geen verdere uitleg. De poppen zijn ondertussen aangekocht en reeds volop in gebruik bij de opleidingen Hartveilig. Vanavond was dan ook het officiële ogenblik aangebroken om de cadeaucheque te overhandigen. Op de foto ziet u de voorzitters met een delegatie van beide besturen bij de overhandiging van de cadeaucheque.

N-VA Dilbeek toont zijn hart voor het hart - IMG 6421

Bij het van start gaan van de opleidingen deed ook de gemeente haar duit in het zakje. Niet alleen zorgen zij voor gratis zalen voor een opleiding, ook schonken ze twee trainer AED’s aan het Rode Kruis Dilbeek. En naar aanleiding van de Dag Van De Dilbekenaar schonken ze nog een 700-tal sleutelhangers kiss of life. Deze eenvoudige mondmaskertjes worden overhandigd aan iedere cursist die de opleiding gevolgd heeft.

N-VA Dilbeek toont zijn hart voor het hart - IMG 6447(sleutelhanger “kiss of life”)

Via het Rode Kruis Dilbeek werd er ook door de jarige Dilbeekse serviceclub 51 een AED toestel geschonken dat nu op de sporthal van Jongslag prijkt. Via deze weg willen wij alle Sponsors en schenkers nog eens van harte danken.

N-VA Dilbeek toont zijn hart voor het hart - DSC 0856(AED geschonken door Club 51)

Mensen die ook iets willen sponsoren of schenken nemen contact op met voorzitter@dilbeek.rodekruis.be