...

Gezellige nieuwjaarsreceptie bij Ahmadiyya Moslim gemeenschap van Dilbeek

-Dilbeek 4 februari 2018- Vandaag waren we te gast bij de Ahmadiyya Moslim gemeenschap van dilbeek, naar aanleiding van hun nieuwjaarsreceptie. Toen we het kasteeldomein La Motte wilden oprijden stond er al onmiddellijk iemand van de geloofsgemeenschap klaar om ons een parking aan te wijzen waar we zonder problemen onze wagen konden achter laten. bij het uitstappen werd ik overal vriendelijk begroet en werd mij een gelukkig nieuwjaar gewenst door een aantal leden die buiten hadden post gevat en me begeleiden naar de ingang.

Inhoudsopgave toon

Gezellige nieuwjaarsreceptie bij Ahmadiyya Moslim gemeenschap van Dilbeek - IMG 6387

In de zaal zelf was het al een gezellige drukte en waren verschillende genodigden aan het genieten van een lekkere koffie. Het duurde niet lang of ook ik was aan het genieten van een lekker bakje troost. Buiten de leden van de Ahmadiyya Moslim gemeenschap, zag ik ook nog bekende en minder bekende Dilbekenaren aan de tafels zitten. Na even kennis gemaakt te hebben begon de eigenlijke receptie met eerst en vooral een gebed voor Allah. Daarna begonnen een paar toespraken de verschillende sprekers werden voorgesteld door de plaatselijke Imam.

Gezellige nieuwjaarsreceptie bij Ahmadiyya Moslim gemeenschap van Dilbeek - IMG 6391 1

De eerste die het woord nam was dhr. Idrees Ahmad, voorzitter van de Ahmadiyya gemeenschap en hij zei enkele woorden van hun huidige wereldwijde spirituele leider, Hazrat Mirza Masroor Ahmad.“Als we vrede willen, dienen we eerst rechten toe te kennen aan anderen en deze naar waarde te schatten, in plaats van te vragen dat onze eigen rechten worden nagekomen. Dit is de sleutel tot vrede en het beëindigen van de conflicten in de wereld.” Aldus de voorzitter. De volgende spreker in het rijtje was burgemeester Willy Segers.

Gezellige nieuwjaarsreceptie bij Ahmadiyya Moslim gemeenschap van Dilbeek - IMG 6402

Hij had het onder meer over de goede samenwerking tussen de gemeenschap en de gemeente zo haalde hij een paar voorbeelden aan zoals het mee opruimen van zwerfvuil in de Dilbeekse straten. ook de boomplanting voor de vrede werd door de burgemeester vermeld. de deelname van de Ahmadiyya Moslim gemeenschap aan de “dag van de Dilbekenaar” werd door de burgemeester aangehaald als teken van integratie in de Dilbeekse gemeenschap. De veroordeling van de aanslagen door de Ahmadiyya Moslim gemeenschap van dilbeek vond hij ook bewonderenswaardig

Gezellige nieuwjaarsreceptie bij Ahmadiyya Moslim gemeenschap van Dilbeek - IMG 6407

De Dilbeekse priester Adlin Vankerken had het ook over de goede verstandhoudig tueen hem en de geloofsgemeenschap. Hij vond de toenadering tussen beiden ieder vanuit zijn eigen geloof een meerwaarde voor beide gemeenschappen. Ook het jaarlijks schenken van bloemen voor zijn kerk waardeerde de kerkherder ten zeerstedaarna werden we nog vergast op een kort filmpje over de afgelopen activiteiten van deze gemeenschap.

Gezellige nieuwjaarsreceptie bij Ahmadiyya Moslim gemeenschap van Dilbeek - IMG 6386

Nadien werd er door de Imam opgeroepen om te bidden tot Allah of God ieder volgens eigen religie, dit gebeurde individueel en in stilte. Na het gebed werd iedere aanwezige uitgenodigd tot de maaltijd. Mede dankzij deze receptie kregen we een ander beeld over de islam. En zoals deze mensen zelf zeggen: “Als we vrede willen, dienen we eerst rechten toe te kennen aan anderen en deze naar waarde te schatten, in plaats van te vragen dat onze eigen rechten worden nagekomen. Dit is de sleutel tot vrede en het beëindigen van de conflicten in de wereld.” voorwaar een mooie boodschap.

Gezellige nieuwjaarsreceptie bij Ahmadiyya Moslim gemeenschap van Dilbeek - IMG 6404