...

Snelwegparking Groot-Bijgaarden moet strenger bewaakt worden

Snelwegparking Groot-Bijgaarden moet strenger bewaakt worden - mark demesmaeker 2Ook Europa wil strengere beveiliging snelwegparking Groot-Bijgaarden

Ook Europa erkent de noodzaak van een strenger beveiligde snelwegparking in Groot-Bijgaarden. Dat blijkt uit een rapport dat vandaag in het Europees Parlement wordt voorgesteld.

Europarlementslid Mark Demesmaeker: “Brussel is een cruciaal knooppunt in het trans-Europees transportnetwerk. Europa wil dat de belangrijke snelwegparkings in dit netwerk strenger bewaakt worden om onder meer mensensmokkel tegen te gaan. Gezien de ligging van Groot-Bijgaarden is het logisch dat ook deze parking heringericht wordt.”

Vlaams minister Weyts heeft voor de herinrichting in Groot-Bijgaarden al de nodige initiatieven genomen en middelen voorzien. Demesmaeker: “Dit is niet alleen belangrijk voor de veiligheid van de vrachtwagenchauffeurs, maar ook voor de directe buurtbewoners. Het kan niet dat illegale migranten er bijna ongehinderd ’s nachts kunnen rondhangen en in vrachtwagens inbreken. Groot-Bijgaarden, dat niet ver van het Noordstation en het Maximiliaanpark ligt, mag geen trekpleister worden voor mensensmokkel.”

Demesmaeker wijst ook naar het belang voor de veiligheid op de weg: “Vrachtwagenchauffeurs moeten op een menswaardige manier tot rust kunnen komen na hun kilometerslange ritten. Op dat vlak geeft Vlaanderen in Europa het goede voorbeeld met zijn plan van aanpak voor veilige en propere parkeergelegenheden. Zo halen we vermoeide cowboys van de baan. Hopelijk voert de concessiehouder in Groot-Bijgaarden nu ook de nodige aanpassingen door.”