...

Ongeveer 7000 toeschouwers voor 33e Night Of The proms

 Ongeveer 7000 toeschouwers voor 33e Night Of The proms - P1110562

Inhoudsopgave toon

-Antwerpen 22-11-2017- Na Hasselt en de Ethias Arena, was het gisteren aan het Sportpaleis van Antwerpen om de 33e editie van Te Night Of The proms te ontvangen. Ongeveer 7000 toeschouwers mocht Kobe Ilsen gisteren welkom heten in de grootste muziektempel van Antwerpen. De ingrediënten voor een prachtige muzikale avond waren opnieuw aanwezig. Het koor Fine Fleur, de ravissante Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche, de band Night Of The Proms  Backbone en het achtergrondkoor Pretty Vanillas.

De grootste verassing kwam van het Night Of The proms orkest want zij gaan voortaan door het leven als Antwerp Philarmonic Orchestra kortweg APO. Maar ondanks deze naamsverandering blijven ze wel het huisorkest van The Night of The Proms. En net zoals ieder jaar begeleiden ze ook dit jaar een schare van nationale en internationale artiesten. De eerste in het rijtje van nationale artiesten was Johannes Genard voor velen gekend als de frontman van “School Is Cool” met nummers als “The World Is Gonna End Tonight en Trophy Wall” mocht hij de zaal als eerste opwarmen.

Ongeveer 7000 toeschouwers voor 33e Night Of The proms - P1110314 1

Na APO met “Cyber Conductor” was het de beurt aan onze eigen Isabella A met eerst het Franse “Envoûte-moi maar ook Blank en Zwart passeerde de revue. Isabelle zou ook nog eens terugkeren in het tweede gedeelte evenals Johannes. De naam Ellie Delvaux zal u weinig zeggen maar Blanche des te meer. Zij was ook te gast op deze editie en wist zowaar het publiek te vergasten op enkele woorden Nederlands waarvoor ons respect.Na het intermezzo van APO en het “cartoonfestival” was het vooral uitkijken naar de 16 jarige Amerikaanse Emily Bear en haar virtuoos pianospel.

Ongeveer 7000 toeschouwers voor 33e Night Of The proms - P1110371

Hoog gezeten en zwevend over het publiek met piano en al, maakte ze haar entree met het bondnummer “Skyfall”. Zij veroverde onmiddellijk de harten van het Sportpaleisharten met haar verschijning en haar ontwapende glimlach. Deze jonge dame zou ook nog eens terugkeren in het tweede deel met een compositie van Rachmaninov. Daarna begeleide ze John Miles nog eens toen die “All By Myself” ten beste gaf. Natuurlijk mocht het bekende lijflied van The Night Of The Proms “Music” niet ontbreken. Eerst op piano begeleid door Emily Bear maar na zijn guitar solo nam hijzelf terug plaats achter de piano om het vervolg van “Music” af te werken.

Ongeveer 7000 toeschouwers voor 33e Night Of The proms - P1110463

Melanie C beter bekend als Mel C van de Spice Girls mocht het eerste gedeelte afsluiten.Na de pauze en de Nederlandse Leona was het uitkijken naar Thomas Van Der Veken en de uitvoering van een deel van het pianoconcerto van Edvard Grieg. Om alles nog wat spannender te maken werd zijn hartslag live getoond aan de toeschouwers. In het begin was die 175 om daarna te zakken naar 157. Maar we kunnen met een gerust hart zeggen samen met alle aanwezigen dat Thomas het er schitterend vanaf bracht. Speciale gast Gers Pardoel zong zijn nummer “Zo Bijzonder” en daarna nam hij gans het Sportpaleis nog eens mee op zijn fiets.

Ongeveer 7000 toeschouwers voor 33e Night Of The proms - P1110452

De Britse Josse Stone mcht deze 33e editie afsluiten en bracht onder andere “Son Of A Preacher Man, Right To Be Wrong en andere”. Zij sloot af met een boeket zonnebloemen die ze één voor één uitdeelde of gooide richting publiek. Nog éénmaal verzamelden alle artiesten op het podium. Onder het zingen van “Sweet Dreams”  kwam er onherroepelijk een einde aan deze mooie muzikale avond in het Sportpaleis. Maar mensen die deze Night Of The Proms nog willen meemaken hebben nog twee kansen deze avond en morgenavond en dan zit deze 33e editie er definitief op.

Ongeveer 7000 toeschouwers voor 33e Night Of The proms - P1110577

Nog een paar redenen om deze editie zeker mee te maken:

  • Onze nationale artiesten zijn in de meerderheid

  • De dames zijn de meerderen van de heren

  • De jonge  Emily Bear en het virtuoos pianospel

Tickets:

Kaarten kosten 26, 29, 41 en 52 euro.
Kortingen voor groepen vanaf 20 personen via +32 3 400 60 44 en groepen@sportpaleisgroup.be