...

Herstellingswerken op de Expresweg (N45) in Haaltert

Herstellingswerken op de Expresweg (N45) in Haaltert - werken

Herstellingswerken op de Expresweg (N45) in Haaltert

Op 3 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met herstellingswerken op de Expresweg (N45) in Haaltert. Op twee plaatsen op de N45 worden betonplaten hersteld en er komt een rechtsafslagstrook voor verkeer op de N45 vanuit Aalst naar Denderhoutem. Tijdens de werken rijdt het verkeer tussen Ninove en Aalst in beide richtingen over één rijstrook in plaats van twee. Voor de veiligheid geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur. De werken zullen ongeveer een maand duren.

De aannemer werkt op de N45 tussen Ninove en Aalst in Haaltert. De werfzone ligt tussen de zijstraten Eigenstraat en Wilgenstraat op de rijrichting Ninove. Hij vervangt op twee locaties betonplaten. Aan het kruispunt met de Eigenstraat en de N45 richting Ninove wordt ook een rechtsafslagstrook aangelegd. De werken starten op donderdag 3 augustus en zullen tot eind augustus duren.

Hoe rijdt het verkeer?

Het verkeer op de N45 richting Ninove wordt door de middenberm naar de andere rijrichting geleid. Daar is één rijstrook in elke richting. De Eigenstraat wordt éénrichtingsverkeer. Verkeer van de Eigenstraat naar de N45 is mogelijk. Wie van de N45 naar de Eigenstraat wil, moet verder doorrijden naar het volgend kruispunt en de Iddergemsesteenweg nemen.

Minder hinder en veiligheid.

Om de hinder op deze drukke verkeersas te beperken, voert het agentschap deze werken in een verkeersluwere periode (zomervakantie) uit. Voor de veiligheid is er een snelheidsbeperking van 70km/u in de werfzone.