...

Fascination van start in het Witte Paard van Blankenberge

-Blankenberge- Afgelopen vrijdagavond ging de langverwachte zomershow “Fascination” in première. Eindelijk was het zover, het moment waar iedereen na de persconferentie in juni had naar uitgekeken was aangebroken. Het was opnieuw Peter Thyssen en Nele Goossens die de show als gastheer en -vrouw mochten openen. Peter kon maar niet zwijgen over de vernieuwing van de zaal, de tafels, de stoelen en de inrichting. Gelukkig kon hij er zeer snel van overtuigd worden door Nele dat vernieuwing zich opdrong en zeker niet slecht was.

Fascination van start in het Witte Paard van Blankenberge - P1100225

Daisy Thys tekende even later ook present in een mooi kleed met hoge split die gelukkig nog net bedekte wat bedekt moest  worden. Sommige heren moesten even naar adem happen, vooral diegene die hadden plaats genomen op de eerste rij. Maar over Daisy haar zang- en acteertalent geen slecht woord dat was zoals steeds schitterend. Geflankeerd door het ballet gaf ze enkele fel gesmaakte vocale nummers ten beste en zingen dat kan ze dat bewijst ze iedere zomer opnieuw.

Fascination van start in het Witte Paard van Blankenberge - P1100220

De Vlaamse maar op de affiche als internationale gast aangekondigde jan Van Dycke en zijn kompaan Frankie boy waren de volgende. Niettegenstaande de meeste mensen de visuele acts van Jan Van Dycke bijna van buiten kennen waren de lachsalvo’s nooit uit de lucht. En natuurlijk kon het wereldberoemde “Mexico” van Luis Mariano in de versie van Jan en Frankie Boy niet achterwege blijven. Hoe dikwijls je het ook terug ziet het blijft hilarisch die twee met dat nummer aan het werk te zien.

Fascination van start in het Witte Paard van Blankenberge - P1100319

Daarna was het de beurt aan het smurfenverhaal voor volwassenen met onder meer Grote Smurf, Geile smurf, Wietsmurf en anderen…De Gibson Brothers waren daarna aan de beurt. Bij het begin van het derde nummer en de vraag om recht te staan slaagden ze er in om er een swingend optreden van te maken dat naar meer smaakte. Iemand die het publiek zonder aanmoediging op zijn hand kreeg was de oude getrouwe Patrick Onzia. Hij zette met enkele Hazes vertolkingen de tent in lichterlaaie.

Fascination van start in het Witte Paard van Blankenberge - P1100336

Onze adem hielden we in bij het acrobaten duo en hun plank. Patrick Schuman (één van de twee) deed zijn eerste artistieke ervaringen op als kind, voordat hij zijn opleiding aan de gerenommeerde National Circus School in Montreal voltooide. Vervolgens kreeg hij een contract aangeboden bij het Cirque du Soleil voor Corteo  en toerde hij met de show Around The World (o.a in Rusland, Europa, Zuid-Amerika). Hij leerde Viachaslau Hahunou (de tweede acrobaat) uit Wit-Rusland kennen, een opgeleide en award-winnende kunstenaar (trampoline, springplank). De twee artiesten creëerden samen een nieuwe act, die de panache van de springplank verbindt met de passie van de volksdans. Voor de eerste maal waren deze te zien in België en dat in het Witte paard.

Fascination van start in het Witte Paard van Blankenberge - P1100378

Net voor het einde was het de beurt aan Eric Conley om de tent (zaal) op zijn kop te zetten met zijn Barry White nummers. Als je op het moment dat hij zong de ogen sloot dacht je werkelijk dat Barry White verrezen was. Nadien was het alweer tijd om afscheid te nemen van het talrijk opgekomen publiek, bv’s en genodigden. Dat deden ze zoals gewoonlijk in stijl, met de traditionele pluimen bij de vrouwelijke leden van het ballet en daarna bloemen voor alle medewerkers. Ben je toevallig aan de kust en zoek je een avondje professioneel vertier? Ga dan zeker naar “Fascination” de zomershow van het Witte Paard, nog te bezoeken tot 4 september.

Fascination van start in het Witte Paard van Blankenberge - P1100451

info en tickets: http://www.witte-paard.be

Fascination van start in het Witte Paard van Blankenberge - P1100480

 

voor meer foto’s klik hier:

 

.