...

De Vwatier kondigt nieuw ontmoetingshuis Hemelrijk aan

De Vwatier kondigt nieuw ontmoetingshuis Hemelrijk aan - de watierDe Vwatier kondigt nieuw ontmoetingshuis Hemelrijk aan in Denderleeuw

Heel de zomer staat de Vwatier, een oude caravan, aan de voormalige kerk van Hemelrijk. Het gemeentebestuur kocht de kerk dit jaar aan en plant er een laagdrempelig ontmoetingshuis. Voor de renovatiewerken dit najaar starten, kunnen buurtbewoners nu even langslopen bij de Vwatier voor een gezellige babbel, een hapje en een drankje.

In het voorjaar van 2018 gaat het nieuwe ontmoetingshuis in de voormalige kerk van Hemelrijk open. “Het project wil zorgen voor een nieuwe dynamiek in de wijk en omgeving, door een gezellige plek te creëren waar alle Denderleeuwenaren terecht kunnen. Het gebouw zal een aantal gemeenschapsvormende functies combineren, zoals de ondersteuning van kwetsbare mensen, spelactiviteiten voor jonge kinderen en tieners, de ondersteuning van een bruisend vrijetijdsleven… De gemeente zal er verschillende activiteiten organiseren en ook de verenigingen uit de buurt krijgen een plaatsje eenmaal het gebouw is opgeknapt”, vertelt schepen voor Sociale Zaken Lieven Vernaillen.

“In het najaar starten de renovatiewerken, maar deze zomer pakken we eerst nog uit met een pop-up werking. Twee opbouwwerkers, Bjorn en Dorien, staan klaar om de buurtbewoners op te vangen bij de Vwatier, een oude caravan die in samenwerking met de buurt en plaatselijke kunstenaars werd opgefrist en van een nieuw kleurtje voorzien. Er is plek voor oud en jong om langs te komen voor een gezellige babbel, een drankje of een kleine versnapering. Voor het jongere publiek werd er een chill hoekje in elkaar geknutseld”, legt schepen Alberic Sergooris uit.

Tijdens de zomer zal de caravan vooral geopend zijn op dinsdag- en donderdagnamiddag en op woensdagvoormiddag. “Soms organiseren de medewerkers echter ook iets ’s avonds of in het weekend. Via de facebookpagina devwatier blijf je op de hoogte van alle initiatieven en activiteiten. Na de zomervakantie sluit de caravan weer zijn deuren en gaat hij op stal. Aangezien dit niet onopgemerkt voorbij zou mogen gaan, zijn er plannen om een buurtfeest te organiseren als afsluiter. Hierdoor wordt de hele buurt nog eens betrokken in een groot maar vooral ludiek inspraakmoment”, besluit schepen Vernaillen.