...

Oostende in de ban van Disney

Oostende in de ban van Disney - Image00116

-Oostende- Momenteel is Oostende in de ban van Disney, dat komt door het jaarlijkse Zandsculpturenfestival dat in het teken staat van de 25e verjaardag van Disneyland Parijs. Het meest aangewezen en goedkoopste vervoermiddel om tot Oostende te raken is de tram, een bijkomend voordeel is dat je geen parking hoeft te zoeken bij aankomst in Oostende. Eens in Blankenberge vertrokken was het nog tamelijk bewolkt, maar als we de tram in Oostende hadden verlaten priemde een heerlijk zomerzonnetje door het wolkendek.

Toen we op weg waren via de Oostendse visserskaai  naar de zandsculpturen , zagen we al van ver het kasteel van Doornroosje staan. Dit kasteel is het hoogste gebouw van het ganse Zandsculpturenfestival. Op de verschillende torens van het kasteel zijn trouwens metalen pinnen aangebracht om de meeuwen (maar vooral hun gevoeg) tegen te gaan.
Oostende in de ban van Disney - Image00001
Na op het Heldenplein die lelijke rode ijzeren toestanden die reeds in verre staat van ontbinding zijn (kunstwerk) voorbij gewandeld te hebben kwamen we eindelijk aan het doel van onze uitstap, het Zandsculpturenfestival. Een mooie gang waar in grote witte letters “SAND” stond te lezen met daarachter de contouren van het kasteel dat we hiervoor reeds beschreven, toonden ons de weg naar de ingang (zie foto). Na ons te hebben voorgesteld aan één van de drie bevallige en vriendelijke assistentes werden onze tickets overhandigd en kon onze rondgang beginnen.
Oostende in de ban van Disney - Image00118
Eén maal binnen vielen we van de ene verbazing in de andere en gingen we zowaar weer onze jeugd herbeleven. Met sprookjes als Doornroosje, Pinokio, Aladin en de wonderlamp… en tekenfilms zoals De kleine zeemeermin, Pocahontas, De Leeuwenkoning en het Junglebook…waanden we ons zowaar 50 jaar jonger en dachten aan die mooie momenten die we toen mochten beleven. Maar ook de hedendaagse films waren present. zo herkenden we Star Wars, Wolverine, Spiderman, The Pirates of the Caraibian.. te veel om op te noemen en stuk voor stuk kunstwerken.
Oostende in de ban van Disney - Image00041
Artiesten uit de hele wereld creëren een sprookjeswereld in zand met de meest geliefde figuren van Disney, Pixar, Star Wars en Marvel in de hoofdrollen. Als je momenteel aan zee verblijft, of er nog naar toe zou gaan is een bezoek aan het Zandsculpturenfestival te Oostende zeker een aanrader! Niet alleen voor de volwassenen is het mooi om te zien maar ook aan de kinderen is gedacht. Zo staat er een springkasteel en een trampoline waar kleine kinderen zich naar harte lust kunnen op uitleven. Ten slotte nog enkele weetjes:
Oostende in de ban van Disney - Image00112

Circa 40 kunstenaars, afkomstig uit 12 verschillende landen, creëren uit niet minder dan 240 vrachtwagens Ardens grottenzand, een beeldengalerij van ruim 10.000 m² op het Groot Strand van het Oostende. Het festival volledig rolstoeltoegankelijk, het wandelparcours bedraagt ongeveer 1 kilometer. Reken op één uur voor uw bezoek.Het Zandsculpturenfestival in Oostende staat vermeld in het Guinness Book of Records sinds 2010 als grootste festival in z’n soort.

meer info vind u op: http://www.zandsculpturen.be/

Meer foto’s klik hier: