...

Didier Reynders lanceert Instagramaccount – BelgiumMFA

Didier Reynders lanceert Instagramaccount - BelgiumMFA - dreynders

Didier Reynders lanceert Instagramaccount van Buitenlandse Zaken: BelgiumMFA

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft vandaag de Instagrampagina van de FOD Buitenlandse Zaken gelanceerd. Hij deed dat in het bijzijn van 350 laatstejaarsleerlingen uit het secundair onderwijs. Zij namen deze namiddag in het Egmontpaleis deel aan “Over Europa praten, dat doen we samen”, een interactief evenement over de Europese Unie.

De lancering van het Instagramaccount van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking breidt de aanwezigheid van de FOD op de sociale media uit, naast de al bestaande Twitter-, Facebook-, Flickr en Vimeoaccounts.

Instagram is een belangrijk social mediakanaal. Met de lancering van dit nieuwe account kunnen naar een breed publiek foto’s worden verspreid van de werking van de FOD en van de evenementen die er georganiseerd worden. De foto’s zullen de klassieke beelden van de diplomatie anders voorstellen, met een artistiek tintje of met een blik achter de coulissen van de activiteiten van Buitenlandse Zaken. Het Instagramaccount staat onder BelgiumMFA.

Voor Didier Reynders maakt deze lancering deel uit van de sociale mediastrategie van Buitenlandse Zaken, waarin het visuele aspect een steeds belangrijkere rol speelt. Meer dan 75 Belgische diplomatieke posten hebben een Facebookpagina en een twintigtal een Twitteraccount.