...

Een buitengewone muziekwinkel in Gent

Een buitengewone muziekwinkel in Gent - foto J DewildeLinkeroever leeft! Speciaalzaak voor klassieke snaarinstrumenten breidt uit

Linkeroever in Gent leeft! Het is een beweging die zich al enige tijd doorzet. Eén van de opvallende zaken die er bloeien is Arpeggio Music. Een buitengewone muziekwinkel gespecialiseerd in klassieke snaarinstrumenten. Met een speciale plaats voor harpen en klavecimbels. Twee niet zo alledaagse instrumenten; maar de zaak is ervoor gekend in binnen- en buitenland. De twee zaakvoerders zijn beiden muzikant, gepassioneerde instrumentenbouwers en ambitieuze ondernemers. Hun zaak op linkeroever groeide de laatste jaren exponentieel en zij plannen deze groei de komende tijd verder te zetten.

“Wij hebben ons de laatste jaren steeds verder gespecialiseerd”, aldus Dieter. “Van ieder instrument dat we aanbieden willen we de service en herstellingen zelf doen. In ons eigen atelier achter de winkel.” “Op die manier hebben we zelf controle op de kwaliteit van alle herstellingen en weten we dat we de beste service bieden die onze klanten verdienen. ”

Een buitengewone muziekwinkel in Gent - jo dewildeRuben vult aan:“Een grote troef voor ons is… Gent” “We hebben vaak klanten die van ver komen. Limburg, Luxemburg, of Nederland. Zij zetten hun harp dan ’s morgens af en ontdekken onze mooie stad terwijl wij hun instrument herstellen in ons atelier. De harpen zijn een groot deel van de winkel, maar ook de afdeling gitaren, violen en cello’s groeit snel. Om de groei van het bedrijf te ondersteunen gaat Arpeggio Music op zoek naar een leuke administratief medewerker en een vlotte, gepassioneerde verkoper. Maar daar stopt het niet. De onderneming plant verdere uitbreiding. Ze willen zelf muziekinstrumenten vervaardigen en in de toekomst meerdere enthousiaste krachten in dienst nemen.

“Een goed product verkopen en een uitstekende, vriendelijke en vakkundige service leveren is leuk, maar onze passie gaat verder. We willen creëren. Een nieuw product in de markt zetten. Wij geven het beste van

onszelf. Wij zullen sporen nalaten en anderen inspireren hetzelfde te doen. Zo bouwen we samen aan een betere stad. Een betere wereld.”
Het klinkt ambitieus, maar het is hartverwarmend dat in deze tijden van economische onzekerheid toch nog enthousiastelingen zijn die de koe bij de horens vatten. Die niet vervallen in geklaag. Die aan de kar willen trekken en het beste van zichzelf geven om hun wereld, hun stad en hun leven naar een hoger niveau te tillen. Dat verdient enkel waardering en bewondering.

Arpeggio Music
Sint-Michielsstraat 17
9000 Gent
09/269 09 20
www.arpeggiomusic.be

Foto’s: Joachim Dewilde, aka Mister Flash