...

Familie kiekeboe sieren de Rode Kruis zelfklever 2017

-Brussel- De familie Kiekeboe sieren de Rode Kruis zelfklever 2017. Wat iedereen zich al langer afvroeg werd gisteren onthuld op de Prelude 2017 van het Rode kruis Vlaanderen. Omstreeks 13.30u kon je in de Bozar te Brussel niet naast de vele vrijwilligers van het Rode kruis Vlaanderen kijken. De afspraak van de jaarlijkse hoogdag waar nieuwtjes, doelstellingen en veranderingen aan de vrijwilligers worden meegedeeld. Ook de campagne van de zelfkleveractie word daar voorgesteld en natuurlijk wie of wat de nieuwe zelfklever zal sieren, altijd een spannend moment waar iedereen naar uitkijkt.

Het was de geestelijke vader van Kiekeboe zelf die omstreeks 16u via een filmpje de vrijwilligers mocht meedelen dat de familie Kiekeboe de zelfklever van het Rode Kruis 2017 zou sieren. De familie Kiekeboe vieren trouwens dit jaar hun 40e verjaardag. Op de tekening snellen Marcel en Charlotte Kiekeboe als vrijwilligers ter hulp. Zoon Konstantinopel heeft een bloedzakje bij. Dochter Fanny reanimeert een strandganger die onwel werd, waarop zowat alle andere badgasten al dan niet ‘opzettelijk’ in zwijm vallen.
Familie kiekeboe sieren de Rode Kruis zelfklever 2017 - Zelfklever Rode Kruis 2017
De Rode Kruiszelfklever kan je van donderdag 27 april tot en met donderdag 11 mei kopen bij één van onze 14.000 Rode Kruisvrijwilligers van de 249 lokale afdelingen in Vlaanderen. De kostprijs is nog steeds 5 euro en die gaat integraal naar de lokale afdelingen. Het is dankzij deze financiële steun dat onze vrijwilligers in staat zijn om te helpen helpen. Denk daarbij aan de massale hulp bij de aanslagen van 22 maart 2016.

Het materiaal dat daar gebruikt werd, de ambulances, de brancards, het medisch materiaal enz… kon daar enkel zijn omdat de Vlaming daar in het verleden ook in geïnvesteerd had. Je kan dus zeggen dat de kostprijs van 5€ geen verloren geld is. Wij hopen uiteraard dat u deze mensen nooit nodig hebt maar heb je ze nodig dan staan ze paraat want vergeet niet het Rode kruis “HELPT HELPEN”