...

Syrisch gezin uit Aleppo niet naar Libanon

“De advocate van het Syrisch gezin, Mieke Van den Broeck, reageert dat ze niet ingaat op het voorstel van Premier Michel. De situatie in Libanon is slecht en zelfs onmenselijk. Vluchtelingen worden daar gediscrimineerd. De familie zal in een onvriendelijk land op straat terechtkomen”, zegt ze aan VTM NIEUWS.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) wil geen humanitair visum uitreiken aan het Syrische gezin uit Aleppo, daarom stelde de advocaat van het gezin de vraag aan Premier Michel. De Premier stelt het Syrisch gezin voor om een diplomatiek visum aan te vragen in buurland Libanon. De regering heeft diplomatieke contacten opgenomen met Libanon met de vraag of het land een visum zou kunnen uitreiken aan het Syrische gezin.Syrisch gezin uit Aleppo niet naar Libanon - tweet theo franken

Op Twitter schrijft staatssecretaris Francken dat het gezin een visum voor Libanon moet aanvragen, niet voor België. Opvang in de regio. Piste diplomatiek uitgewerkt samen met de premier. Beste oplossing.