...

Sint bezoekt Dilbeekse senioren met ECHTE zwarte pieten

image00002

Steven De Mesmaecker en schepen Diane Van Hove heten iedereen welkom

image00021

De Sint bezocht gisteren de Dilbeekse senioren met twee echte zwarte pieten. Het was gisteren alweer een hoogdag voor de Sint en de talrijk opgekomen Dilbeekse senioren. Naar jaarlijkse gewoonte waren de Sint en zijn pieten te gast in het cultureel centrum en dat voor drie dagen. Dat de Sint ook al een dagje ouder word bleek uit het eerste gedeelte van de show, waar hij en zijn pieten gezellig rond de open haard hadden plaats genomen om vandaar van de show te genieten.

image00004

de show werd geopend door het showballet Showcase Entertainment. Deze jongens en meisjes gaven het beste van zichzelf in de choreografie dat als titel “Roze Tutu” mee kreeg. Dan was het de beurt aan de steeds stralende Connie Neefs om de   mensen welkom te heten met het liedje “Goede middag”. De Sint maakte daarna van de gelegenheid gebruik om een paar brieven van “brave kinderen” voor te lezen er was zelfs één bij van een zekere Joske Crabbe 7 jaar oud uit het derde leerjaar. Wat enige hilariteit in de zaal te weeg bracht.

image00008 (In de achtergrond de Sint en zijn zwarte pieten aan de open haard)

De Sint ging verder met te zeggen dat hij tegenwoordig veel post kreeg via email en andere moderne communicatie middelen. Maar zo ging hij verder had hij toch veel liever de geschreven of getypte brieven van vroeger. Connie voegde meteen de daad bij het woord en ging achter een typemachine zitten om de Sint op zijn wenken te bedienen op het nummer “The Typewriter. Dat nummer dook voor het eerst op in een film van Jerry Lewis als we ons niet vergissen, maar Connie deed het nu zelf begeleid door Dirk Peeters en Eric De Vos aan de piano!

image00009

Steve Ryckier een uitmuntend imitator was de volgende gast die mocht aantreden. de ene na de andere Vlaamse en Internationale zanger passeerden de revue:” Eddy, Wally, Willem vermanderen, Samson en Gert, Olivia newton John samen met John travolta, Roy Orbison enz… Te veel om op te noemen. In het tweede gedeelte zette hij Elvis presley neer op een onnavolgbare wijze, inclusief het sjaaltje.
image00051

Niet te verwonderen dat hij de eerste prijs wegkaapte met zijn Elvis imitatie in Tupelo (USA) het geboortedorp van Elvis en dat in 2010. Wij meenden deze man te herkennen van de zomershow 2015 in het Witte paard te Blankenberge, en na een gesprek met Steve in de pauze bleek dat nog te kloppen ook. Vermelden we ook nog even dat deze man terug keert naar Dilbeek op 16 maart 2017 voor het voorjaarsfeest. Kaarten voor dit evenement zijn verkrijgbaar vanaf januari 2017.

image00055 (Steve Ryckier met Elvis imitatie inclusief sjaaltje)

Goochelaar Marcelino was daarna aan de beurt. Uit van alles en nog wat haalde deze man duiven te voorschijn. Uit een ballon, uit sjaaltjes, uit papier…Je kon het zo gek niet bedenken of er kwam een duif uit te voorschijn. Ook een krant in fijne reepjes scheuren en daarna op magische wijze terug heel maken was voor deze man geen enkel probleem. Het publiek zat meermaals niet begrijpend toe te kijken bij de man zijn trucs. Maar een groot applaus aan het eind bewees dat zijn optreden door het publiek gesmaakt werd.

image00034

Zo gingen we langzaam maar zeker richting pauze, maar niet vooraleer te hebben genoten van Emilia Kirova een violiste met Bulgaarse roots. Dat deze dame niet alleen een virtuoze violiste is maar tevens over een fantastisch keelgeluid beschikt was voor alle aanwezigen een aangename verrassing. Na haar optreden was het pauze en trokken de aanwezigen richting feestzaal voor de traditionele koffie met koek.

image00038

Het tweede gedeelte begon met het showballet en Connie Neefs met het nummer Itsy Bitsy Bikini. Steve Ryckier kwam ook nog terug met diverse imitaties en zo gingen we naadloos over tot de hoofdact van de show, niemand minder dan Belle Perez. Zij verscheen inclusief Bolle buikje (want ze is zwanger) en zette al meteen de toon met “Viva la vida”. Talrijke andere hits volgden en werden meermaals meegezongen door het publiek, de Spaanse sfeer zat er goed in. Dit was meteen ook haar laatste optreden liet ze weten want haar zoontje wordt verwacht rond Kerstmis.

image00064

op de tonen van “zo gaan we weer naar huis” een samenzang met alle artiesten werd er afscheid genomen van dit Sint-Niklaas feest. De aanwezigen gingen blij gezind naar huis nog na genietend van het prachtige spektakel. Bij de afgifte van hun ingangskaart kregen ze nog een geschenkje van de Sint. Deze show werd drie dagen opgevoerd om alle senioren de kans te geven dit feest bij te wonen. Op die manier kwamen om en bij de 1500 personen genieten van dit heerlijke spektakel. En om het met een cliché te zeggen:”De afwezigen hadden weer eens ongelijk”! Afspraak in 2017.

image00071 (Tot volgend jaar)

meer sfeerfoto’s klik hier: