...

Gezinsbond over ouders en kinderen die gamen

foto-william-boeva gezinsbond
Foto william boeva – gezinsbond

Let the games begin. Voordracht van de Gezinsbond over ouders, kinderen en gamen, inclusief gastoptreden van William Boeva

Gamen bij kinderen is een actueel thema dat zowel op positieve reacties als op gefronste wenkbrouwen stuit bij ouders. Op vraag van Ketnet lanceert de Gezinsbond in grote stadcentra een reeks voordrachten in het kader van de Ketnet-campagne ‘Gamers scoren ook in het echt’. Stand-up comedian William Boeva is van de partij met een gastoptreden rond gaming.

Deze campagne sluit perfect aan bij de visie van de Gezinsbond om ouders te informeren en te begeleiden rond dit thema. Vormingsavonden rond ‘Veilig online’ en ‘Cyberpesten’ maken al jaren succesvol deel uit van het informatie-aanbod naar gezinnen toe en de voordrachten rond gamen passen naadloos in dit rijtje.
De samenwerking met Ketnet en Mediawijs verschaft een verrassende en verhelderende kijk op de wereld van het gamen. Die inzichten neemt de Gezinsbond mee om een heleboel vragen te beantwoorden tijdens de voordrachten. Want ouders willen wel dat hun kinderen plezier beleven maar stellen zich toch de vraag waarom ze gamen zo leuk vinden. Kunnen ze helpen om er op een verstandige manier mee om te gaan? Spelen kinderen niet te vaak of te lang? In hoeverre beperkt of bevordert dit hun sociale omgang met anderen? En hoe praat je als ouder met je kind over gamen?

Gamen schept een fascinerende wereld vol fun en plezier
William Boeva, die momenteel een programma op Ketnet heeft over gamen, levert op zijn onnavolgbare speelse wijze zijn bijdrage aan de voordrachten. Gamen zet de deur wijd open voor heel veel inspirerende, creatieve en sociale mogelijkheden. Kinderen kunnen experimenteren, probleemoplossend leren denken, hun geheugen trainen en zo veel meer… mits de juiste begeleiding van de ouders.

De Gezinsbond voorziet video’s over situaties thuis, een quiz over gamen en veel opvoedingstips. Een avond waarin ouders echt meespelen!

Waar en wanneer?
Maandag 7 november 2016: in het provinciehuis te Leuven
Dinsdag 15 november 2016: in de Aula Fernand Nédée van de UA te Wilrijk
Woensdag 16 november 2016: in cc De Werf te Aalst
Maandag 21 november 2016: in het cc te Hasselt
Dinsdag 22 november 2016: in het cc De Herbakker te Eeklo
Woensdag 23 november 2016: in cc De Spil te Roeselare

Aanvang: 20 uur
Inschrijven via www.gezinsbond.be/gamen

Partners:
‘Let the games begin’, een vorming in samenwerking met KETNET, Mediawijs en de Druglijn.
Meer info voor ouders over gamen op www.veiligonline.be