...

Met UiTPAS Gent naar KAA Gent

226493-ghelamco-arena-3d64c6-large-1475756122Op 11 oktober tekenen KAA Gent en de Stad Gent een overeenkomst waardoor KAA Gent officieel UiTPAS-partner wordt. Vanaf dat moment zijn voor elke thuiswedstrijd in de Jupiler Pro League en voor vriendschappelijke wedstrijden van KAA Gent in de reguliere competitie 150 kaarten te koop aan kansentarief. De topclub heeft een sterke maatschappelijke betrokkenheid en meestappen in het UiTPAS-verhaal past dan ook volledig in het kader van de sociale aanpak van de club.

Als UiTPAS-partner verlaagt KAA Gent de financiële drempel om een wedstrijd van de Buffalo’s bij te wonen. Vanaf 12 oktober zijn voor elke thuiswedstrijd in de Jupiler Pro League en voor vriendschappelijke wedstrijden van KAA Gent in de reguliere competitie (niet tijdens play-offs of Europese matchen) 150 kaarten te koop aan kansentarief.

Supporters die een UiTPAS met kansentarief hebben krijgen zo de kans om een match bij te wonen met maar liefst 80% korting op hun ticket. De eerste wedstrijd waarvoor dit geldt is de match tegen Waasland-Beveren die op 5 november (datum onder voorbehoud) gespeeld wordt.

De lokale verankering van KAA Gent is bijzonder sterk. De Gentenaars houden niet alleen van de Buffalo’s, de Buffalo’s zien ook de Gentenaars graag. Ticketverkoop met de UiTPAS ligt in het verlengde van vele andere acties met maatschappelijk belang die de Stad Gent en KAA Gent samen realiseren.

Resul Tapmaz, schepen van Sport

Per UiTPAS kan 1 ticket aangekocht worden. De tickets zijn verdeeld over tribune T2, T3 en T4. Tickets kunnen aangekocht worden aan het centrale verkooppunt in de Ghelamco Arena tijdens de voorverkoop, niet op de dag van de wedstrijd zelf.

UiTPAS

UiTPAS Gent is een vrijetijdspas waarmee iedereen die in Gent wil genieten van vrije tijd (zoals cultuur, sport en jeugdactiviteiten) punten kan sparen en inruilen voor leuke voordelen. Voortaan kan je dus ook in de Ghelamco Arena een punt sparen met je UiTPAS én genieten van de omruilvoordelen van UiTPAS.

Gentenaars die recht hebben op verhoogde tegemoetkoming of in schuldbemiddeling zijn bij het OCMW hebben recht op een UiTPAS met kansentarief. Zij krijgen dankzij hun UiTPAS automatisch korting bij deelname aan vrijetijdsactiviteiten.

‘De lijst van UiTPAS-aanbieders in Gent blijft groeien. We kunnen dat als stad alleen maar toejuichen en blijven aanbieders motiveren om mee te doen.’

Annelies Storms, schepen van Cultuur

 

Praktisch

UiTPAS is te koop in de Stadswinkel, bij de Jeugddienst, in de hoofdbibliotheek Zuid, het Mobiel Dienstencentrum en bij Uitbureau. De basisprijs is €5, het jeugdtarief tot 18 jaar is €2 en mensen die recht hebben op het kansentarief betalen €1.

 

UiTPAS met kansentarief is enkel in de Stadswinkel te koop.  Verhoogde tegemoetkoming wordt automatisch toegekend op basis van een specifieke uitkering, hoedanigheid (vb. wezen) of wanneer het inkomen onder een grensbedrag valt. Iedereen die in aanmerking komt voor een UiTPAS met kansentarief en er nog geen heeft, ontvangt hiervoor in de loop van november een brief. Wie denkt in aanmerking te komen voor verhoogde tegemoetkoming kan een inkomensonderzoek laten doen bij zijn/haar mutualiteit.

 

Wie een UiTPAS koopt, krijgt al meteen enkele welkomstvoordelen: een gratis zwembeurt, een gratis museumbezoek, drie welkomstpunten en een handig gadget. Iedere pashouder krijgt ook reductie bij een museumbezoek in Gent en bij De Centrale.

Informatie

  • Marie Desimpelaere, Departement Cultuur, Sport en Vrije Tijd, tel. Gentinfo 09 210 10 10, e-mail uitpas@stad.gent