Wachtrij aan het MIAT voor Fair Fashion Fest

miat-voor-fair-fashion-fest
Wachtrij aan het MIAT voor Fair Fashion Fest
Wachtrij aan het MIAT voor Fair Fashion Fest, maar de organisatoren stellen bezoekers gerust: iedereen mag binnen

Het Fair Fashion Fest, het festival voor eerlijke mode dat op zondag 9 oktober doorgaat in het MIAT, werd vorig jaar overrompeld door duizenden bezoekers. Enthousiaste fans van eerlijke mode laten daarom dit jaar niets aan het toeval over. Uitgerust met slaapzakken, tentjes en proviand, hebben ze nu al post gevat aan de poort van het MIAT. Zo willen ze zich verzekeren van een plaatsje op de eerste rij.

Gent Fair Trade is blij met dit enthousiasme maar verzekert dat kamperen niet nodig is. “Fair Fashion Fest 2016 is voorzien op een grote opkomst. Het aantal workshops, lezingen en activiteiten voor jong en oud is afgestemd op de prognoses. Op tijd komen is wel de boodschap, want de inschrijvingen voor workshops gebeuren bij aankomst, en sommige activiteiten hebben een beperkt aantal deelnemers. Het volledige programma kan nagelezen worden op www.fairfashionfest.be, zodat het bezoek vooraf kan worden gepland.” aldus de organisatoren.

Goede gang van zaken gegarandeerd De directeur van het Museum voor Industrie, Arbeid en Textiel, Ann Van Nieuwenhuyse, reageert verrast, maar relativeert. “Bezoekers die kamperen voor onze poort om binnen te kunnen op een evenement, dat hebben we nog nooit meegemaakt. We zijn uiteraard heel blij dat mensen zo graag naar het MIAT willen komen, en het is ook wel begrijpelijk, na de vorige editie.” Fair Fashion Fest 2015 was een fijne overrompeling”, weet Ann Van Nieuwenhuyse nog mee te geven, “en we willen de ervaring voor de deelnemers dit jaar nog aangenamer maken. Vorig jaar werd even overwogen om de toegang tot het MIAT af te sluiten omdat toen de maximumcapaciteit in zicht kwam. Dat is uiteindelijk niet gebeurd, maar dit jaar nemen we liever geen risico’s. De activiteiten zijn anders ingedeeld, en de catering is overgebracht naar de voortuin. Zo zal deze dag weer voor iedereen een geweldige ervaring worden.”

Eerlijke mode voor iedereen Gevraagd naar de motivatie in de wachtrij zelf is het antwoord duidelijk: “dit festival is een baken voor iedereen die geïnteresseerd is in eerlijke mode, je krijgt zelden de kans om zoveel toffe, eerlijke kleren, accessoires en schoenen bij elkaar te vinden.” Daarom verzamelden ze hun tentjes om post te vatten aan het MIAT. “Iedereen is welkom, maar het is wel achteraan de rij aanschuiven” sluiten ze vriendelijk maar kordaat af. Het is duidelijk dat deze modeliefhebbers er absoluut bij willen zijn komende zondag.

Schepen stelt fashionista’s gerust Bevoegd schepen Tine Heyse laat telefonisch weten dat deze nervositeit overbodig is. “Iedereen zal toegelaten worden komende zondag op het Fair Fashion Fest. We weten dat de interesse groot is maar het MIAT biedt ruimte genoeg om iedereen te kunnen ontvangen. Misschien wel een kleine waarschuwing: de modeshow om 15u30 zal ongetwijfeld een piekmoment worden, kom dus eerder wat te vroeg dan te laat. De ongetwijfeld ludieke actie van de kampeerders aan het MIAT is ondertussen waarschijnlijk alweer voorbij, maar we verwelkomen iedereen graag komende zondag vanaf 12u!” besluit de schepen.