...

Groen Aalst organiseert duurzame mobiliteitsnamiddag

groenGroen Aalst organiseert duurzame mobiliteitsnamiddag

Op zaterdag 08 oktober organiseert de Aalsterse Groen afdeling een inhoudelijke denkdag over de Aalsterse mobiliteit. “We willen samen met leden, sympathisanten, middenveldorganisaties & burgers nadenken hoe we in Aalst tot een oplossing kunnen komen voor onze mobiliteitsproblematiek”, zegt voorzitter Lander Wantens.

De Aalsterse Groen afdeling is van mening dat de huidige plannen van de meerderheid ruim onvoldoende zijn. “Zo wordt het autoverkeer met slechts 0,5% verminderd, staat doorstroming van de auto als eerste prioriteit en wordt de doelstelling van het stadsbestuur om de CO2-uitstoot te reduceren met 13,82 niet gehaald”, stelt gemeenteraadslid Verleysen.

Daarom willen we werken aan een alternatief waar we wel kiezen voor voetgangers, fietsers, openbaar vervoer als prioriteit. We willen concrete oplossingen om ons alternatief te kunnen realiseren. Zo is het Werfplein momenteel levensgevaarlijk voor fietsers, een verhoogd fietspad, met voorrang voor fietsers zou dit al een pak beter maken. Ook de schoolomgevingen in het centrum van onze stad kunnen een pak veiliger als we deze anders zouden inrichten door bijvoorbeeld schoolstraten te introduceren.

Op de mobiliteitsdag komende zaterdag zal ook Filip Watteeuw, Groen schepen van mobiliteit en openbare werken uit Gent, aanwezig zijn en zijn deskundigheid verlenen. Iedereen is welkom van 14.00u tot 18.00u in ontmoetingscentrum De Brug en krijgt bij afsluiten een drankje aangeboden, besluit Lander wantens