...

Aalst – Stoetonderwerp AKV De Schoitkitten

akv-de-schoitkitten
Foto: youtube

Aalst Carnaval – Stoetonderwerp AKV De Schoitkitten

AKV De Schoitkitten is de eerste carnavalsgroep van Aalst die zijn thema voor carnaval 2017 reeds heeft voorgesteld. ‘Der was niet oon te doeng, op Ilse eir eetfestoin wast CarleKoeng’ gaat over de rechterhand van eerste schepen Ilse Uyttersprot, Carla Coen. Zij is naast de beste vriendin en de organisator van Ilse Uyttersprots eetfestijn ook een ambitieus lid van het Aalsters Feestcomité.

Op 1 oktober lanceerden AKV De Schoitkitten hun thema op het jaarlijks eetfestijn van Ilse Uyttersprot. Carla Coen was meer dan verrast toen ze hoorde dat voor de allereerste keer een carnavalsthema over haar zou gaan (zie video). Hierdoor treedt ze uit de schaduw van de eerste schepen.

AKV De Schoitkitten verraste vriend en vijand toen ze in 2016 zesde werden in de categorie ‘kleine groepen’. Eén jaar later, in het C-gedeelte, zouden ze graag opnieuw een goede prestatie willen neerzetten. AKV De Schoitkitten staat bovendien bekend voor zijn weldoordachte en spitsvondige thema’s. Ze maken eveneens naam als bouwers van gedetailleerde praalwagens en dito kostuums.

Links:

 

http://carnavalaalstkoentje.blogspot.be/2016/10/stoetthema-2017-de-schoitkitten-wa-zou.html

http://www.carnaval.oilsjt.be/index.php/nieuws/carnaval-2016/762-doop-akv-de-schoitkitten

de-schijtkitten