...

Een selfie nemen geeft meer zelfvertrouwen

webcamMensen die een selfie nemen en deze posten op Twitter, Facebook, Instagram enz… voelen zich gelukkiger en het geeft hen ook meer vertrouwen.

Sommigen zeggen wel eens dat personen die regelmatig een selfie posten op internet, verslaafd zijn, willen opvallen en pronken met hun uiterlijk of kleding die ze op dat moment dragen, gewoon maar omdat ze steeds de aandacht willen trekken.

Toch wijst een onderzoek uit dat mensen die regelmatig een foto van zichzelf posten, ze op deze manier meer eigenwaarde krijgen en zelfzeker worden. Het is helemaal niet ongewoon om selfie geobsedeerde vrienden op sociale media te beoordelen. Op basis van deze reacties zal de persoon op de foto zich ook beter leren profileren en een positieve houding leren aannemen. Afhankelijk van de reacties op de foto zal de persoon op de foto harder worden en of openbloeien, dit afhankelijk van de gekregen reacties.

Ook de manier waarop de foto is genomen lokken allerlei reacties uit, toch een positieve foto geeft zowel, aan de persoon op de foto, als aan de vrienden die de foto te zien krijgen een bijzonder gevoel van gelukkig zijn. Dus begin je dag met een gekke of lachende selfie zodat jij en uw vrienden er heel de dag kunnen van genieten.

Toch kunnen we aanraden niet te ver te gaan met selfies, onthou dat deze foto’s jaren nadien nog terug te vinden zijn op internet. Persoonlijk raden we aan om nu en dan de echte wereld eens te verkennen, misschien is dit wel een gezondere manier om gelukkiger te worden.