Rioleringswerken in Herzele en Geraardsbergen

rioolIn oktober starten rioleringswerken in Herzele en Geraardsbergen

In oktober start Riopact (het samenwerkingsverband tussen Aquafin en De Watergroep) in samenwerking met de gemeentes Geraardsbergen en Herzele met rioleringswerken in de Eikestraat. Met dit project willen ze de grachten langsheen de Eikestraat afkoppelen van de riolering zodat het afvalwater dat toekomt in de rioolwaterzuiveringsinstallatie beter gezuiverd kan worden.

“Om dit te realiseren, zal Riopact en de gemeente Geraardsbergen vanaf Eikestraat nr. 14 en 73 een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen richting het kruispunt met de Winkelstraat”, vertelt Gertjan Winten, projectmanager voor Riopact. “Dit betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater zal worden opgevangen. Het afvalwater zal uiteindelijk terecht komen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Sint-Antelinks. Het propere regenwater wordt aangesloten op het bestaande stelsel van grachten en leidingen”.

De werken starten op maandag 17 oktober en zullen ongeveer 10 maanden duren. Ze worden gefaseerd uitgevoerd om de woningen maximaal bereikbaar te houden. Meer info over de timing en fasering krijgt u tijdens de infoavond. Deze gaat door op dinsdag 4 oktober om 19u30 in zaal De Garve, Hasseltsestraat 13 in Geraardsbergen.