Steun voor elke energiezuinige renovatie in Gent

225255-artikel-afb-338x308-eb6018-medium-1474384952

Investeren in een woning meer dan ooit een slimme keuze. Omdat energiezuinig renoveren ook een topprioriteit is voor de Stad Gent doen de experten van de Energiecentrale er alles aan om dit zo gemakkelijk mogelijk te maken.  Met premies, een energielening, gratis advies én begeleiding ondersteunt de Stad elke energiezuinige renovatie in Gent. In oktober, maand van de energie, wil de Stad Gent zoveel mogelijk Gentenaars op de hoogte brengen van dit aanbod.

’Mijn beste belegging? Mijn energiezuinige renovatie’

Nu een spaarrekening nog nauwelijks opbrengt, is investeren in een woning meer dan ooit een slimme keuze. Het energiepeil van een woning is steeds meer een belangrijke troef bij het bepalen van de waarde van het huis. De return is er niet alleen op lange termijn. Investeren in energiezuinige ingrepen laat zich ook onmiddellijk voelen in de energiefactuur.

Ook voor de Stad Gent is energiezuinig renoveren een topprioriteit, want een kwart van de CO2-uitstoot in Gent komt van het energieverbruik van woningen. De Stad wil Gentenaars niet alleen stimuleren, maar ook helpen om hun woning energiezuiniger te maken. De experten van de Energiecentrale doen er alles aan om dit zo makkelijk mogelijk te maken.

De Stad Gent lanceert in het najaar de campagne ‘Mijn beste belegging? Mijn energiezuinige renovatie’ en zet hiermee de vernieuwde premies en de gratis renovatiebegeleiding extra in de kijker.

Vernieuwde energiepremies

Sinds donderdag 1 september 2016 gelden de nieuwe voorwaarden voor de energiepremies van de Stad Gent. Wie meer isoleert, krijgt een hogere premie. Elke Gentenaar krijgt een premie voor een brede waaier aan energiezuinige ingrepen in zijn huis. Ook wie zijn huurwoning aanpakt kan voortaan op alle Gentse energiepremies rekenen. De nieuwe voorwaarden gelden tot 31 december 2019.

Premies nu ook online aanvragen

Ook het aanvragen van de energiepremie is eenvoudig, want dit kan voortaan volledig online. De Gentse premies zijn bovenop de Vlaamse energiepremies. Het is nu meer dan ooit het moment om uw huis aan te pakken. De Vlaamse premies worden hervormd vanaf 2017 en zullen voor sommige ingrepen lager uitvallen. Wie bijvoorbeeld nog zijn dak wil isoleren, kan dit best nog voor eind 2016 doen om van de maximale premies te genieten.

Laat uw renovatie gratis begeleiden

Omdat elke renovatie, hoe klein ook, hand in hand gaat met heel wat stress en kopzorgen, wil de Stad Gentenaars ook ondersteunen bij de renovatie zelf. Een renovatiebegeleider adviseert bij elke stap. Dit is helemaal gratis.

‘Het aanbod aan gratis begeleiding van energiezuinige renovaties is een schot in de roos. Sinds de lancering in oktober 2015 lieten al 688 Gentenaars hun energiezuinige renovatie gratis begeleiden. In de eerste helft van 2016 werden al een 1000-tal afspraken voor renovatieadvies aan huis geboekt. Dat is ruim een derde meer dan in dezelfde periode vorig jaar.’

Tine Heyse, schepen voor Energie

Een afspraak maken voor renovatieadvies of begeleiding gebeurt via de Energiecentrale, e-mail [email protected] of tel. 09 266 52 00.