Dilbeekse bloedgevers en geslaagde cursisten gevierd

image00024

Zondagnamiddag werden de Dilbeekse bloedgevers en de geslaagde cursisten figuurlijk in de bloemetjes gezet. Plaats van afspraak was huisje Mostinckx gelegen aan het vernieuwde dorpsplein van Sint-Martens-bodegem. De huldiging was voorzien omstreeks 13.30u maar ging uiteindelijk pas van start om 14u. In de korte toespraak had de voorzitter van de afdeling Dilbeek over het nut en de noodzaak van bloed geven, alsook over het volgen van de ehbo cursus die vroeger op het jaar werd georganiseerd en de kennis levensreddend kan zijn.
image00004
Dan was het aan provinciaal voorzitter Pol Casteleyn die de opgekomen bloedgevers ook bedankte voor hun inzet, en hun diploma mocht overhandigen telkens gevolgd door een hartelijk applaus van de aanwezigen.  de bloedgevers werden gehuldigd omwille van hun aantal bloedgiften die gingen van 25, 50, 100, 150 en 175. Verantwoordelijke van het bloed voor Dilbeek de heer Rik suffys zit ondertussen ook al aan zijn 150e gift maar dit gebeurde pas deze maand  bijgevolg was er voor hem nog geen diploma bij.

image00008

Nadien was het de beurt aan de geslaagde cursisten ehbo om hun attest af te halen bij burgemeester Willy Segers. Deze mensen spendeerden gedurende twee opeenvolgende weekends in maart hun tijd, om te leren hoe ze anderen die al dan niet in levensgevaar verkeren kunnen helpen. Deze weten dan ook perfect hoe ze de AED’s (automatische externe defibrillators) die de Gemeente Dilbeek al op een paar plaatsen heeft hangen moeten gebruiken. Op 24 oktober zal er trouwens een eerste opleiding doorgaan in het Collegium van Groot-Bijgaarden. Deze eerste sessie wordt door het Rode Kruis zelf georganiseerd, en is bedoeld om nog meer mensen te leren werken met een dergelijk toestel dat meer en meer overal in het straatbeeld opduikt.
image00014
Daarna nam de voorzitter nog één keer het woord om iedereen uit te nodigen op de voorziene receptie waar alle aanwezigen konden genieten van een hapje en een drankje aangeboden door het plaatselijke Rode Kruis. Normaal was het daarna nog een gezellig samen zijn met nog andere bezoekers, maar een plots opgekomen regenbui besliste er spijtig genoeg anders over en zorgde voor een plots einde aan deze prachtig begonnen dag.

image00016

klik hier voor meer foto’s