...

LAURA TESORO als kers op de taart bij Night of the proms

foto-laura-tesoro-pse
foto-laura-tesoro-pse

Line-up aangevuld met extra talent van eigen bodem

MERKSEM – De organisatoren van Night of the Proms hebben onverwachts een extra artiestennaam gelost voor de shows België. Laura Tesoro, onder meer bekend van haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in Stockholm, wordt toegevoegd aan de line-up. Eerder waren ook Chaka Khan, Natasha Bedingfield, Tom Chaplin, de leadzanger van Keane en Gabriel Rios als hoofdacts aangekondigd.

Met Laura Tesoro en Gabriel Rios als Belgische solisten op Night of the Proms wordt dit jaar extra nadruk gelegd op talent van eigen bodem. Op de shows in Antwerpen en Hasselt zal Laura Tesoro onder andere voor het eerst ‘What’s The Pressure’ in een speciaal daarvoor geschreven symfonisch arrangement brengen.

Belgische electroband Subs geeft mee vorm aan de show

De drie heren van de electroband The Subs werken dit jaar mee aan Night of the Proms. Het trio staat bekend voor energieke live-shows en razend populaire albums waarmee ze de wereld rondgereisd hebben. Dit jaar vieren The Subs met “A Decade of Dance” en het gelijknamige album hun tiende verjaardag.

Door de krachten te bundelen met Night of the Proms tonen The Subs niet afkerig te zijn om eens iets helemaal anders te doen. “Ze zullen zelf niet op het podium staan, maar we kunnen wel beroep doen op hun expertise om concreet vorm te geven aan het programma,” aldus Flor Boey, een van de producenten van Night of the Proms. “Het samensmelten van alle popnummers en klassieke muziek tot een coherente show is ieder jaar opnieuw een waar huzarenstuk. Met alle ingrediënten proberen we telkens de goede te flow creëren en keren de mensen zo hopelijk opnieuw met een grote glimlach huiswaarts.”

foto-the-subs-pse
foto-the-subs-pse

Een onuitgegeven line-up en muzikaal programma

Tussen 5 en 11 november staat het Antwerps Sportpaleis helemaal in het teken van Night of the Proms. En op 12 november trekt het muziekspektakel naar de Ethias Arena Hasselt voor de eerste show ooit op Limburgse bodem. Soulzangeres Chaka Khan, leadzanger van Keane Tom Chaplin, de Britse Natasha Bedingfield en de Puerto Ricaans-Belgische singer-songwriter Gabriel Rios en Laura Tesoro treden op als popartiesten. Het Amerikaanse strijktrio Time For Three maakt zijn opwachting als ‘klassieke act’.

Vaste waarden Kobe Ilsen en John Miles zijn ook van de partij op de 32e editie van Night of the Proms. Alle artiesten worden begeleid door het symfonische huisorkest Il Novecento, de NOTP Backbone (de Electric Band), het koor Fine Fleur en backing vocals The Pretty Vanillas, onder leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche. Tickets zijn verkrijgbaar via www.teleticketservice.com of telefonisch via 070 345 345 (max. € 0,30/min.).

Night of the Proms 2016, in het Antwerps Sportpaleis op zaterdag 5, donderdag 10 en vrijdag 11 november om 20.30 uur, in Ethias Arena Hasselt op zaterdag 12 november om 20.30 uur. Kaarten van 26 tot 49,50 euro. Bestellen kan via Tele Ticket Service 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit NL: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.) of www.notp.com. Groepstarieven en groepsboekingen (+20 personen) via 03 400 60 44 of groepen@sportpaleisgroep.be.