...

Nieuwe buurt Pier Kornel in Aalst krijgt vorm

Pier KornelNieuwe buurt Pier Kornel krijgt vorm

6 september 2016 – Burgemeester Christoph D’Haese heeft vandaag de kijkwoning van Pier Kornel officieel ingehuldigd. Een jaar na de eerste steenlegging op de voormalige Tupperwaresite bouwt Dender Development, een samenwerking van Matexi en Re-Vive, volop aan de 49 appartementen en 27 woningen uit de eerste fase van het project. De nieuwe buurt aan het water krijgt zo stilaan vorm. Binnen dit en tien jaar zullen er in totaal zo’n 450 woningen voor jong en oud verrijzen.

Buurt aan het water

Pier Kornel, de nieuwe buurt op de voormalige Tupperwaresite, krijgt stilaan vorm. Iets meer dan een jaar na de eerste steenlegging wordt er naarstig gebouwd aan de 49 tuinappartementen en 27 woningen met tuin uit de eerste fase van het omvangrijke project aan de Dender. Met de volledig ingerichte kijkwoning die vandaag officieel werd ingehuldigd door burgemeester Christoph D’Haese is het meer dan ooit duidelijk hoe de oude industriesite plaats maakt voor een duurzame woonwijk.

“In de voorbije jaren heeft Aalst erg aan populariteit gewonnen”, zegt Alexis De Groote, Business Unit Manager Matexi Oost-Vlaanderen. “Dat zorgt voor nieuwe noden op de woonmarkt. Met Pier Kornel bouwen we heel bewust aan een kwaliteitsvolle buurt vlakbij het centrum met aandacht voor groen, mobiliteit en duurzaamheid. En daarmee voldoen we duidelijk aan de vraag van de markt: 75% van de appartementen en 50% van de woningen die momenteel in aanbouw zijn vond al een eigenaar. De volgende fase, die bestaat uit de realisatie van assistentiewoningen, is dan ook in volle voorbereiding”

Pop-upplein decor voor Cirk

Pier Kornel moet een geïntegreerd project worden. Er is ruimte voor wonen maar ook voor winkels, horeca en zelfs een dokterspraktijk. Ook aan de openbare ruimte en mobiliteit werd de nodige aandacht besteed. De site is bijna volledig autovrij en er worden kindvriendelijke leefstraten ingericht met bankjes en speelruimte. Bewoners kunnen zich comfortabel parkeren aan of onder de woning en voor de bezoekers zijn er groene parkeerclusters voorzien.

Burgemeester Christoph D’Haese: “Pier Kornel is voor ons niet gewoon een extra woonbuurt, maar een nieuwe ontmoetingsplek voor de stad Aalst. Het project geeft een nieuwe dynamiek aan de stad. De kwaliteitsvolle architectuur en het openbare domein moeten niet enkel een thuis worden voor gezinnen maar voor de hele gemeenschap. We zijn dan ook zeer blij dat initiatieven zoals Cirk hun weg vinden naar de tijdelijke publieke voortuin van Pier Kornel.”

Duurzame woonwijk

Op Pier Kornel komt een mix van woningen en appartementen voor jong en oud in hedendaagse architectuur. De tuinappartementen hebben een tot drie slaapkamers, de woningen twee tot vier. Alle woningen zijn door goede isolatie, de juiste oriëntatie en een doordacht ruimtegebruik bijzonder energiezuinig en kunnen worden omgevormd tot bijna-energieneutraal (BEN). Duurzaam wonen is echter zoveel meer dan alleen een lagere energierekening. Op Pier Kornel werd slim nagedacht over mobiliteit. Je woont hier vlakbij centrum en station in een aangename autoluwe omgeving. Hierbij ligt de focus op een gezellige groene omgeving met een aangenaam buurtgevoel. Andere duurzame oplossingen zijn de ondergrondse afvalcontainers, groendaken, …

Feestelijke opening kijkwoning

Pier Kornel organiseert op zondag 11 september een feestelijke opening van de kijkwoning voor het grote publiek. Tussen 14h00 en 18h00 kunnen omwonenden en geïnteresseerden een kijkje komen nemen op de site. Adres: Pierre Corneliskaai 28 in Aalst. Daarnaast is het verkoopskantoor elke woensdag van 16 u tot 19 u open voor geïnteresseerden.