...

Oppositie legt de gemeente Haaltert lam

gemeentehuis haaltertDe reactie van N-va en Sp.a Haaltert is niet mals op het wegblijven van de oppositiepartijen op de gemeenteraad van maandag 29 augustus 2016.

Oppositie speelt samen met Gina Verbestel en legt de gemeente lam.

Vandaag zetten de politieke spelletjes zich voort in Haaltert. Men heeft op de gemeenteraad van 28 juli de onbestuurbaarheid gestemd in volle zomervakantie maar vandaag kan men niet aanwezig zijn.

Als N-va en Sp.a vinden we de wijze waarop oppositiepartijen CD&V, Centrumlijst VLD en Open en Liberaal een spelletje spelen door niet op te dagen op de gemeenteraad onaanvaardbaar. Deze partijen creëren een oneigenlijke toestand waardoor ze op termijn een onbestuurbaarheid van de gemeente willen realiseren. Men gaat de onbestuurbaarheid zelf organiseren door de besluitvorming lam te leggen.

Al onze inwoners, middenstanders en onze gemeente in het algemeen zetten zij , als verkozenen van het volk voor schut. Het is een schande dat men het belang van de Haaltenaren zo naast zich neerlegt puur uit politiek eigen gewin.

Misbruik maken van hun positie als gemeenteraadslid om een goed draaiende gemeente on hold te zetten is niet acceptabel. Een gemeente lam leggen is immers niet de taak van de gemeenteraad, wel integendeel. We zullen dan ook , als N-va en Sp.a met blijvende inzet deze gemeente blijvend op de rails te zetten, verder besturen voor onze inwoners, voor onze gemeente zoals de voorbije 4 jaar.”