...

Europese Dog Show 2016 Brussel

european dogshow 2016 26 27 28De driedaagse hondenshow “FCI-Europese Dog Show 2016” in Brussel, België bracht dit weekend heel wat hondenliefhebbers samen op de Heizel. Een organisatie van jewelste. Honderden keurmeesters en duizenden honden samen met hun baasje passeerden de revue. “De eerste Europese Dog Show in 1982 had ook plaats in België, in dezelfde paleizen zoals nu” zegt Nelly Mast, secretaris generaal van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus. De FCI had ingestemd dat België de eer kreeg om de World Dog Show van dit jaar (2016) opnieuw te organiseren en op te treden als gastheer van de European Dog Show van 2016 .

Met deze show wil de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus de pracht van rashonden promoten. Tevens willen ze aantonen dat raszuivere honden gezond kunnen leven. De Maatschappij Sint-Hubertus kijkt erop toe dat al hun leden op een verantwoorde manier omspringen met hun honden. Zo zijn alle honden met een stamboom van KMSH dna getest, sommige honden moeten proeven afleggen en wie wil fokken met deze honden heeft een dek-attest nodig, dit om te voorkomen dat er met honden zou gefokt worden met afwijkingen. Ook op incest kijkt de maatschappij nauwlettend toe.

De hoofdsponsor en partner “Royal Canin” zorgde ervoor dat iedereen met zijn lievelingshond gratis op de foto kon en verwende tevens alle bezoekers met een kleine attentie.

De Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus is trots op dit evenement met een paar honderden hondenrassen en deelnemers uit 53 verschillende landen zoals Amerika, Polen, Finland, Amerika enz…  Tijdens deze drie daagse DogShow kon je ook verschillende disciplines bewonderen zoals Doggydance, Handeling enz.. . Je mag dit evenement zeker een wereldshow noemen.

Enkele sfeerfoto’s tijdens een keuring van het Tibetaanse ras – Shih-Tsu . (Foto: Shihtzuclub.be)

European dogshow 2016 6

european dogshow 2016 3

european dogshow 2016 1