Werken E40 tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde

autoHeraanleg E40 tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde: Werken met grootste hinder achter de rug

De tweede fase van de werken op de E40 is zo goed als afgerond. Tegen zaterdagmiddag 13 augustus zullen alle rijstroken in beide richtingen terug open zijn voor verkeer. Dat betekent dat de werken met de grootste verkeershinder achter de rug zijn. Vanaf nu werkt de aannemer enkel nog ‘s nachts om de linkerrijstrook aan te leggen. Op de E40 is er dan van 21u tot 6u één rijstrook open in de richting van Gent. Alle op- en afritten blijven open. Op XXX moeten alle werken afgerond zijn. Maar liefst 15 km snelweg is dan terug in optimale conditie.

Einde fase 2: aangepaste verkeerssituatie van donderdagavond tot zaterdagmiddag

Op donderdagavond begint de aannemer met het wegnemen van alle signalisatie, rijbaanafscheiders en markeringen. Dit heeft gevolgen voor het verkeer:
In de loop van de nacht van donderdag op vrijdag gaat de op- en afrit in Wetteren terug open.

E40 richting Brussel:

2 nachten met verkeer over slechts 1 rijstrook
tegen zaterdagmiddag zal deze rijrichting volledig vrij zijn.
E40 richting kust: donderdagavond wordt het verkeer terug naar de rechter en middenrijstrook gebracht en vervolgens zal alle signalisatie tussen de linker en middenrijstrook weggenomen worden.

Vanaf 16 augustus: 12 nachten voor linkerrijstrook
In fase 1 en 2 zijn de middenrijstrook, de rechterrijtrook en de pechstrook heraangelegd. Enkel de linkerrijstrook moet nog een nieuwe toplaag krijgen van Vlekkem (Erpe-Mere) tot Zwijnaarde. Hiervoor gaat de aannemer 12 nachten aan de slag vanaf 16 augustus. Hij werkt telkens van 21u tot 6u. In die periode rijdt het verkeer op de E40 richting kust over één rijstrook. Overdag zijn alle rijstroken open en is er geen hinder. Ook in deze fase geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u langs de werfzone.

Meer info en omleidingsplannen vindt u op www.wegenenverkeer.be/Wetteren