Aalst is van alle markten thuis

Aalst is van alle markten thuis

Aalst is een stad die van alle markten thuis is, maar die vooral de thuis is van de wekelijkse zaterdagmarkt. Die trekt iedere week duizenden trouwe bezoekers. De stad Aalst zet nu – met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen – enkele acties op poten om een nieuwer en jonger publiek aan te trekken. Campagnebeelden, een winkelkarrace en markttassen zijn enkele van de blikvangers.

Iedere zaterdag zetten zo’n 170 marktkramers hun tijdelijke winkel op in de Aalsterse centrumstraten. De zaterdagmarkt kun je beschouwen als de grootste openluchtwinkel van de stad. Daarom werkte de stad 4 campagnebeelden uit, één voor elk seizoen, waarbij een winkelkar centraal staat.

Winkelkarrace Zaterdag 13 augustus werden 2 gelukkige marktgangers geloot om deel te nemen aan de winkelkarrace op de groente- en fruitmarkt. Ondersteund door burgemeester D’Haese en schepen Beulens mochten 2 marktbezoekers graaien langs de groente- en fruitkramen. De marktkramers werken trouwens met veel plezier mee aan deze acties die de markt promoten.

Shoppen shoppen shoppen De zaterdagmarkt is van onschatbare waarde voor de Aalsterse economie. Voor velen is het de start van een gezellig dagje in Aalst. De markt is een belangrijke trekker voor de horeca en winkels in het stadscentrum. De horeca doet iedere zaterdag zeer goede zaken. Om de combinatie markt, winkelen en horeca nog meer in de verf te zetten verdeelt de stad in het najaar een echte markttas, gevuld met allerlei goodies van marktkramers, winkeliers en cafés en restaurants.
Geert De Wolf