Prijsuitreiking bloemenwedstrijd op de Kouter

foto stad gent Toontje Verstuyft

Plechtige prijsuitreiking bloemenwedstrijd op de Kouter

Op zondag 10 juli 2016, om 10u30, werden de bloemenverkopers van de Kouter zelf in de bloemetjes gezet tijdens de prijsuitreiking ‘Toontje Verstuyft’, een wedstrijd ingericht op de Gentse bloemenmarkt. Naar jaarlijkse traditie werden de bloemenhandelaars gevierd voor de grote inspanningen die ze iedere week leveren op de Kouter.

Op zondag 10 juli vond op de Kouter de jaarlijkse plechtige prijsuitreiking ‘Toontje Verstuyft’ plaats. Aan de basis ligt de Gilde ‘confrérie van de Heilige Dorothea’, die werd gesticht in 1648 door Bisschop Antoon Triest, gekend voor zijn grote liefde voor planten en bloemen. In de beginjaren werden tentoonstellingen ingericht in de Sint-Michielskerk. Later volgden meerdere activiteiten waarbij de Gentse bloemen- en plantenteelt de grote leidraad bleef. Eén van de doelstellingen van de Gilde was de bevordering van de bloemisterij.

Naar jaarlijkse gewoonte werden de prijzen voor perkplanten, boomkwekerijgewassen, snijbloemen, kamerplanten en orangerieplanten uitgereikt. Na het succes van vorig jaar werd opnieuw de prijs voor de mooiste stand uitgereikt. Ook enkele beroepsorganisaties reikten zondag prijzen uit.

De speciale prijs van de Kouter gaat naar Koen Plevoets – Daniël Van Hecke, voor de wekelijkse stand ‘grootste assortiment bol- en knolgewassen’.