Extrema is een hoogstaand festival van subculturen

XO_NL

Extrema volwassen na bijzonder gedenkwaardige 21ste editie

Nederland – Het nagenoeg uitverkochte Extrema Outdoor is uitermate goed en sfeervol verlopen, het festival trok tegen de 20.000 bezoekers en zag de nieuwe koers die het de afgelopen jaren insloeg goed uitpakken. “We hebben het festival in de afgelopen drie jaar naar een nieuw en kwalitatief hoogstaand festival van subculturen getransformeerd. Deze transformatie is nu afgerond. De komende jaren willen we hier op voortborduren”, aldus Marcel Mingers, oprichter van Extrema.

Extrema Outdoor opende vanochtend om 11.00 uur haar poorten van een in de zon badend Aquabest. Daar trof het publiek vijf grote stages aan. Zo was er de Quartz Stage, die een bijzondere, nieuwe locatie kreeg in de ondergrondse parkeergarage van Aquabest. Deze hernieuwde locatie viel met artiesten als Flux Pavilion en Mr. Oizo goed in de smaak van het publiek.

Ook de House of God – een ander gloednieuw podium – kende een sterk programma. Onder meer de legendarische New Yorkse DJ Danny Tenaglia en DJ Sneak gaven een setje weg. Een hoogtepunt dit jaar was natuurlijk de technogrootheid Carl Cox, die – naast zijn eigen twee uur durende set – een aantal bijzondere vrienden meenam naar het festival, waaronder Loco Dice, John Digweed en Cassy.

Terugkerende concepten waren de ANTS Stage – het prijswinnende concept van Ibiziaanse beachclub Ushuaïa – en de Back To Love Stage, een podium met DJ-helden van het eerste uur. Op de ANTS Stage speelde de Deen Kölsch tot 23.00 uur, om vervolgens – na een stilte van vijf minuten – met zijn muziek een ouderwets knallende eindshow vol vuurwerk en lasers in te zetten.

De afgelopen jaren sloeg Extrema Outdoor wat programmering betreft een nieuwe weg in, met meer ruimte voor nieuw talent en verrassende namen, maar óók met grote artiesten uit de underground. “We hebben het festival in de afgelopen drie jaar naar een nieuw en kwalitatief hoogstaand festival van subculturen getransformeerd. Deze transformatie is nu afgerond. De komende jaren willen we hier op voortborduren”, aldus Marcel Mingers.

De organisatie wil alle bezoekers en artiesten bedanken voor een bijzonder gedenkwaardige 21ste editie en is blij met de nieuwe weg die het met Extrema Outdoor heeft ingeslagen.