27 juni nieuwe ingrijpende werken – ring van Aalst

Op maandag 27 juni start een nieuwe fase in de ingrijpende werken aan de ring van Aalst. Vrachtverkeer richting het viaduct en de Industriezone Noord rijdt vanaf maandag 27 juni om.

Zwaar verkeer vanuit Brussel (E40) met bestemming Dendermonde wordt aanbevolen de omleidingsroute te volgen via de E17. De omleiding loopt via de R4 (Merelbeke) naar de E17 richting Antwerpen. Op de E17 slaat het verkeer af aan afrit 12 naar Dendermonde (afrit ‘Lokeren’). Vanop de E40 en de E17 zal deze route ook duidelijk gesignaleerd worden.

Voor het lokaal zwaar verkeer zijn er verschillende omleidingen in voege.
Zwaar verkeer komende van Gent (N9), Ninove (N45) en Zottegem (N46) rijdt via de N416 en N442 richting Dendermonde.
Het lokaal zwaar verkeer richting Asse (N9), Opwijk (N411) en Industriezone Noord I- V volgt de Parklaan en vervolgens de Albrechtlaan (R41).

Om te verzekeren dat er geen zwaar verkeer door de Boudewijnlaan richting viaduct kan rijden, zullen er hoogtebeperkende maatregelen genomen worden. Hierdoor kan zwaar verkeer op geen enkele manier naar de Boudewijnlaan vanuit zuidelijke richting (vanaf de kant ASZ, E40, Erpe-Mere, etc.).

Vanaf 27 juni zullen enkele zijstraten niet langer bereikbaar zijn vanaf de Boudewijnlaan. Op het onderstaande kaartje kan u de bereikbaarheid nagaan van de verschillende zijstraten van de Boudewijnlaan.

Ook Square Geerinckx wordt vanaf maandag 27 juni afgesloten voor het verkeer om de werken in optimale omstandigheden te laten verlopen
Ter hoogte van het kruispunt met de Raffelgemstraat verdwijnt de met lichten geregelde oversteekplaats. Er komt een tijdelijke voetgangersbrug tot midden 2017. Hierdoor zullen de Naarstigheidstraat en de Raffelgemstraat afgesloten worden. Fietsers die willen oversteken, volgen best de omleiding via de Biekorfstraat en de Welvaartstraat.

Op de Boudewijnlaan blijft verkeer in beide richtingen mogelijk voor autoverkeer. Vrachtverkeer van meer dan 3,5 ton kan enkel richting E40 rijden langs de werfzone. Richting viaduct geldt een verbod voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton. Langs de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 30km/u.

ring rond aalst