Mars bekroond tot Beste werkgever van Europa in 2016

marsMars bekroond tot Beste werkgever van Europa in 2016

Bij Mars zijn de werknemers het geheim van ons succes. Vandaag, is Belgie aan het feesten als een van de elf Europese vestigingen van Mars die er samen in slaagden de gegeerde titel van Beste Europese Werkgever in de wacht te slepen op de jaarlijkse prijsuitreiking van “Beste Europese Werkgever 2016” http://www.greatplacetowork.be, die gisterenavond plaatsvond in de Royal Dublin Society in het Ierse Dublin.

Met meer dan 18.400 werknemers in Europa en een aantal van de meest geliefde merken ter wereld versloeg Mars Europe de harde concurrentie van de meer dan 2.250 bedrijven uit 19 landen die deelnamen aan de “Beste Europese Werkgever 2016” (Great Place To Work)-enquête. Deze nieuwe waardering betekent twee keer feest voor Mars Belgie, dat eerder dit jaar al werd erkend als Beste Belgische Werkgever.

In een reactie op de prijsuitreiking in Dublin zei Gilles Morel, Regional President van Mars Chocolate Europa & Eurasia: “Ik ben vereerd hier in Dublin te zijn als vertegenwoordiger van Mars, Incorporated voor de Europese prijsuitreiking van de Great Place to Work Awards. Ik ben enthousiast over onze nominaties, want ze weerspiegelen de trots en toewijding van onze Europese werknemers, die ondertussen met meer dan 18.400 zijn sinds we in 1932 Europa van start gingen.”

“Ik kan bevestigen dat Mars een fantastische plaats is om te werken na er 26 jaar van mijn carrière te hebben doorgebracht en ben getuige van de inspanningen die we leveren voor de ontwikkeling van onze werknemers, tot bevordering van de groei van ons bedrijf. Wij geloven dat onze waardengedreven bedrijfscultuur ervoor zorgt dat wij een verschil maken, niet alleen voor onze mensen, maar ook voor de groei van ons bedrijf, onze gemeenschappen en onze planeet.”

Als privé familiebedrijf is de unieke bedrijfscultuur van Mars gefocust op het geven van groeikansen en beroepstrots aan onze werknemers, door hun de best mogelijke training en ontwikkelingskansen te bezorgen en de ondernemingsgeest in heel het bedrijf te bevorderen. Nu wordt Mars als Beste Werkgever van Europa ook door Fortune genoemd als een van de 100 beste bedrijven om voor te werken, en heeft het in verschillende landen de prijs van Beste Werkgever in de wacht gesleept.

Kathy Heungens, Corporate Affairs Directeur, Mars Belgie, zei, “Voor mij is het de bedrijfscultuur binnen Mars die Mars zo een fantastische werkgever maakt: bij ons draait alles rond betrokkenheid, warmte, energie en toewijding. Mars geeft ons de mogelijkheid om te blijven leren en ondernemen. Dit moedigt ons aan om te streven naar de hoogste standaarden en de grenzen van het succes van ons bedrijf te blijven verleggen. Deze erkenning van onze inspanningen en de wetenschap dat wij nu de Beste Werkgever van Europa zijn, is iets waar we allemaal bijzonder trots op mogen zijn.”

De Vijf Principes bij Mars – Kwaliteit, Verantwoordelijkheid, Wederkerigheid, Efficiëntie en Vrijheid – vormen de basis van onze bedrijfscultuur en zakelijke aanpak. Als onderdeel van de GPTW-enquête beantwoordde elke medewerker van Mars een anonieme ‘vertrouwensindexenquête’, die de visie van de werknemers van Mars over vijf dimensies verzamelde.

Over Mars Belgie

Mars Belgium is gevestigd op twee locaties. Sinds 1 januari 1997 heeft Mars Belgium zijn maatschappelijke zetel in Sint-Stevens-Woluwe (Zaventem), nabij Brussel. De UNCLE BEN’s® rijstproductie-eenheid in Olen – in de provincie Antwerpen – is de enige fabriek in haar klasse buiten de Verenigde Staten. De fabriek werd gebouwd in 1977 en produceert de producten van het merk UNCLE BEN’S®. De fabriek is een distributeur voor UNCLE BEN’s®- rijst naar meer dan 35 landen. 94% van de productie van de fabriek is bestemd voor export, voornamelijk in de Europese regio. Mars Belgium genereerde in 2013 een omzet van 288 miljoen euro. Mars Belgium heeft meer dan 315 werknemers verspreid over de twee locaties in de Brusselse agglomeratie en in Olen. De Belgische vestigingen zijn gespecialiseerd in Chocolate, Food en Petcare. Mars Belgium maakt deel uit van Mars, Incorporated, een familiebedrijf en een van de grootste producenten van merkproducten in de wereld. Ons werk bij Mars staat in het teken van onze Vijf Principes: Kwaliteit, Verantwoordelijkheid, Wederkerigheid, Efficiëntie en Vrijheid. Onze werknemers brengen de Mars-principes dagelijks ten uitvoer, om doorheen ons gedrag een verschil te maken voor mens en planeet.

Over Mars in Europa

In Europa: Mars heeft een belangrijke Europese voetafdruk met een lange voorgeschiedenis.

De eerste Europese vestiging werd in 1932 geopend in Slough, ten westen van Londen

18.400 werknemers vandaag

34 fabrieken (waaronder een van de grootste chocoladefabrieken ter wereld in Veghel, Nederland: een investering van $ 100 miljoen in juli 2015)

De meerderheid van de grondstoffen van Mars worden aangekocht op de lokale markt

De hoofdzetel van Mars voor Food en Petcare is gevestigd in Brussel

De Europese hoofdzetels van Mars zijn, per segment: München in Duitsland voor Wrigley, Verden in Duitsland voor Petcare, Brussel voor Food, Brussel voor Chocolate, Basingstoke in het VK voor Drinks

Over Great Places to Work

Great Place to Work heeft zijn hoofdzetel in San Francisco en is een wereldwijd onderzoeks, consulting en trainingbedrijf dat organisaties helpt om goede werkplekken te identificeren, creëren en handhaven, door bedrijfsculturen met een hoge graad van vertrouwen te ontwikkelen. Great Place to Work is een dienstverlener voor bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsdiensten in meer dan 50 landen.