Status Quo gitarist krijgt hart-aanval

Braeking news: zonet maakte het managemant van Status Quo bekend dat Rick Parfitt (68 jaar en gitarist Status Quo) een hart-aanval heeft gekregen. Dit gebeurde enkele uren na een optreden in Turkije. Veel meer informatie is er nog niet bekend, maar dit zou wel eens het einde kunnen betekenen van een legende… Status Quo is op dit ogenblik bezig aan hun afscheidstour “last night of the electrics” en zou op 20 juli optreden in Leuven tijdens “Het Groot Verlof”-fesitval. Er zou voor één optreden al vervangingen zijn gevonden in de persoon van Freddie Edwards, zoon van Status Quo bassist John “Rhino” Edwards. Wat er met de andere optredens zal gebeuren is nog niet bekend. Rick Parfitt is reedsbij de band stinds het prille begin in 1967.

Het is niet de eerste keer dat Parfitt getroffen wordt door gezondheidsproblemen en optredens moet cancellen. In 2014 moesten ze meerdere optredens afzeggen en toen werd Belgian Quo Band (de Belgische Status Quo tribute band), gevraagd om een kleinschaliger “vervangings-optreden” te doen in Dautphe-Duitsland. Dit was een hele eer voor de band en viel zo goed in de smaak bij de organisatie dat de Vlaamse tribute-band nogmaals naar Dautphe trok in 2015. Belgian Quo Band was afgelopen weekend trouwens nog te gast in het thuisland van hun voorbeelden. Ze gaven er een optreden als headliner tijdens het Raglan-Festival in South-Wales. Eind 2015 nodigde Status Quo hun tribute-vrienden ook al uit voor een exclussieve babbel tijdens hun optreden in Tilburg NL.

Voor de fans komt dit opnieuw hard aan en is het bang afwachten of hun “legends of rock” de afscheidstour zullen kunnen verderzetten. Belgian Quo Band heeft eind dit jaar speciaal een echte tourbus gehuurd om met een 10-tal die-hard fans een trip te maken door de UK om zo de aller-laatste concerten van de Britse rockers te kunnen meemaken. Het is bang afwachten of dit zal kunnen doorgaan en hoe het verder zal verlopen….

Bron: Belgian Quo Band
wes