Thee met Vlinders in Knokke-Heist

theevlinder

Thee met Vlinders in Knokke-Heist

In samenwerking met het gemeentebestuur Knokke-Heist organiseert The Exhibition Hub en Perlage Grandi Eventi van 8 juli tot 25 september 2016 de allereerste Belgische editie van Thee met Vlinders. Een zomer lang ervaren bezoekers een unieke beleving: genieten van hun favoriete drankje, terwijl er honderden vlinders vrij rond hen vliegen in een stijlvol paviljoen aan de Wandelaar in Knokke-Heist.

In Knokke-Heist krijg je deze zomer de kans om vlinders uit alle hoeken van de wereld te bewonderen, zoals de Morpho menelaus en de uilvlinder (Caligo eurilochus), te midden van exotische planten. Geniet en ontspan in een elegante omgeving met een kopje thee of koffie, een glaasje frisdrank, wijn of een Belgisch kwaliteitsbier in de hand.

‘Knokke-Heist is trots dat we na Rome en Firenze dit unieke evenement mogen verwelkomen deze zomer. Het is een origineel en stijlvol concept dat ongetwijfeld zal aanslaan bij onze bezoekers’, aldus Anthony Wittesaele, Schepen Toerisme Knokke-Heist

Speciaal voor dit project werd er een ecosysteem uitgedacht, dat perfect beantwoordt aan de noden van deze vergankelijke wezentjes. Entomoloog Laurian Parmentier, onderzoeker aan de Universiteit Gent, is verantwoordelijk voor de wetenschappelijke ondersteuning van Thee met Vlinders. Het zijn namelijk erg delicate diertjes, die zeer gevoelig zijn voor klimaatveranderingen.

Na het grote succes van de vorige edities in Rome en Florence, is het de beurt aan de bezoekers van Knokke-Heist om op een speelse en leerrijke manier meer over de fascinerende levenscyclus van vlinders te ontdekken. Tijdens een bezoek kom je bovendien te weten dat het belangrijk is dat we de vlinders beschermen. Onze groene ruimtes worden namelijk steeds kleiner en er is steeds meer vervuiling. Dit is nefast voor deze kwetsbare wezentjes.

Burgemeester graaf Leopold Lippens: ‘Knokke-Heist levert al jaren op verschillende vlakken inspanningen om de biodiversiteit te stimuleren. Thee met Vlinders maakt mensen bewust dat we zorgvuldig moeten omspringen met de natuur en de omgeving en past dus perfect binnen onze visie.’

Thee met Vlinders is van 8 juli tot 25 september elke dag geopend vanaf 10 uur op de zeedijk van Knokke-Heist, ter hoogte van de Wandelaar in Duinbergen (300 m van het Casino). Vanaf € 8 krijg je toegang tot het evenement en een gratis drankje in het paviljoen. Voor groepen zijn er voordeligere toegangsprijzen. Na het eerste drankje kun je uiteraard nog iets bestellen van de menukaart.

Website: www.theemetvlinders.be