Hekserij in nieuwe Amerikaanse dramareeks Salem

salem

Hekserij in nieuwe Amerikaanse dramareeks Salem

Vanaf 12 juni 2016 krijgt de zondagavond van 2BE versterking van een nieuwe reeks: Salem. De Amerikaanse dramareeks volgt het scenario van schrijvers Brannon Braga (24) and Adam Simon (The Haunting in Connecticut) en speelt zich af in de periode van de beruchte zeventiende-eeuwse heksenprocessen in de toenmalige Engelse kolonie Salem. De hoofdrollen zijn onder andere voor Janet Montgomery en Shane West.

Het verhaal

Schrijver Brannon Braga: “Salem schetst het verhaal van een donkere periode in de Amerikaanse geschiedenis en probeert te achterhalen wat aan de oorzaak lag van de heksenhysterie in de zeventiende eeuw. Het enige verschil is dat heksen in deze serie geen verzinsel zijn, maar pure realiteit en zij hebben de touwtjes in handen.”

De machtige heks Mary Sibley (Janet Montgomery) zwaait de plak in Salem samen met haar zeer invloedrijke echtgenoot George Sibley (Michael Mulheren) en haar dienstmeid Tituba (Ashley Madekwe). Mary’s leven neemt plots een onverwachte wending wanneer haar grote liefde John Alden (Shane West) na lange tijd opnieuw opduikt.

John ontdekt echter dat niets nog hetzelfde is in het eens zo rustige en vreedzame Salem. De stad wordt namelijk geplaagd door enkele onverklaarbare bovennatuurlijke fenomenen, die volgens de angstige bevolking enkel kunnen verklaard worden door het bestaan van heksen.

Terwijl de lokale priester Cotton Mather (Seth Gabel) de angst verder aanwakkert en zichzelf voorneemt om de hekserij koste wat het kost uit te roeien, probeert John zijn nuchterheid te bewaren en de gemoederen te bedaren, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Mary en John krijgen af te rekenen met de gevolgen van wat al snel een heksenklopjacht wordt. Samen komen ze terecht in een wereld waar het bovennatuurlijke regeert en niemand nog veilig is…

Brits-Amerikaanse cast

salem 2

De cast bestaat uit een mengeling van Amerikaanse en Britse acteurs. Zo vertolkt de Britse Janet Montgomery de rol van de heks Mary Sibley. Haar tegenspeler en zielsgenoot John Alden wordt gespeeld door de Amerikaan Shane West. Er is ook een rol weggelegd voor Seth Gabel als priester Cotton Mather en Xander Berkeley als magistraat John Hale, beide Amerikaanse acteurs. Daarnaast vullen Tamzin Merchant, die de dochter van de magistraat Anne Hale speelt en Ashley Madekwe, die door het leven gaat als heks Tituba en dienstmaagd van Mary Sibley, het Britse gezelschap verder aan.

Wanneer John Alden na 7 jaar legerdienst terugkeert naar zijn thuis in Salem, wil hij niets liever dan opnieuw herenigd worden met Mary Sibley, de liefde van z’n leven die hij destijds moest achterhalen. Ondertussen blijkt de stad volledig in de ban van hekserij en neemt paniek de bovenhand …

SALEM
SEIZOEN 1 VANAF 12 JUNI 2016
ELKE ZONDAGAVOND OM 23.00
Aflevering 1 op zondag 12 juni 2016 om 23.00