400 kinderen op feest van het Kind

kinderfeest400 kinderen op eerste editie ‘ Feest van het Kind ’ in het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola

Grote interesse in nieuwe chirurgische robot

Brussel, 29 mei 2016 – Ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola konden bezoekers, personeel, patiënten en hun familie gisteren langskomen naar het ‘Feest van het Kind’. Van 10 tot 17u konden bezoekers deelnemen aan verschillende ludieke activiteiten. Het Ziekenhuis van de Knuffelbeertjes en de chirurgische robot in het bijzonder konden rekenen op grote interesse.

Een nieuwe speeltuin voor de patiënten
De dag ging van start met de inhuldiging van de nieuwe buitenspeeltuin voor de patiëntjes. Deze speeltuin kreeg de naam ‘Lydia’s Ludo’ en werd deels gefinancierd door de vzw Kids’ Care. De inhuldiging vond plaats in aanwezigheid van de ouders van Lydia, het meisje naar wie de speeltuin is genoemd, en talrijke sponsors en vrijwilligers die zich voor dit project hebben ingezet. “Buiten spelen en plezier maken is voor kinderen van fundamenteel belang om hun hospitalisatie op de best mogelijke manier te laten verlopen. We zijn verheugd om deze prachtige speeltuin te openen en de kinderen zo de kans te geven om met hun broertjes en zusjes die op bezoek komen te spelen.”, vertelt Professor Goyens, Voorzitter van de Vrienden van het UKKF – Kids’ Care.

Een demonstratie van de chirurgische robot
Nieuwsgierige kinderen konden kennismaken met de gloednieuwe chirurgische robot van het UKZKF die onlangs werd aangekocht. Het chirurgische team legde door middel van een behendigheidsspel de werking van de robot aan de kinderen uit. “We willen de kinderen de kans geven om van dichtbij de robot te zien en ze tonen hoe makkelijk hij in gebruik is. Ons team heeft een heel aantal vragen beantwoord en we hopen dat ze door deze ervaring een correct en geruststellend beeld hebben kunnen vormen van pediatrische chirurgie.”, zeggen Professor Steyaert, hoofd van de afdeling pediatrische chirurgie en Dr Van Der Veken, pediatrische chirurg.

Zorghandelingen uitgelegd in het Ziekenhuis van de Knuffelbeertjes
De kleine bezoekers konden hun knuffelbeertjes laten controleren op kleine ‘auwtjes’ in het Ziekenhuis van de Knuffelbeertjes. De ideale manier voor het personeel van het UKZKF om de kinderen te sensibiliseren en hen op een andere manier te laten kennismaken met de werking van een ziekenhuis.

Knutselworkshops, grime, een rommelmarkt en nog veel meer… het UKZKF stelde alles in het werk om de kinderen en hun ouders op de best mogelijke manier te ontvangen. Het grote publiek kon eveneens de concerten van Jali, Inki, Delta en Ici Baba bijwonen. Deze zonnige dag werd gisteren afgerond met een zwerm van 400 ballonnen aan de Brusselse hemel met daaraan kleine kaartjes waarop de patiëntjes en de bezoekers een boodschap konden schrijven.

Nieuwtjes over het ziekenhuis kan u terugvinden op de blog www.huderf30.be of op sociale media (Twitter : @HUDERF_UKZKF en Facebook)

Op zoek naar de mooiste jongensnamen of de de mooiste meisjesnamen voor je baby