...

Straatvoetballers worden Street Heroes

voetbalRonse maakt zich op voor provinciefinale provinciefinale van de Engie Street Heroes. Straatvoetballers worden Street Heroes tijdens nationale panna competitie

Ronse, you better be ready. Want het Belgian Panna Championship strijkt neer op de Grote Markt. Op 28 mei vindt er de provinciefinale van de Engie Street Heroes plaats. En voor de voetballeken onder ons: ‘panna’ is het Surinaamse woord voor ‘bruggetje’ of ‘poortje’. Bedoeling is dat je de bal door de benen van de tegenstander scoort. De puurste vorm van straatvoetbal.

Wist je dat België de bakermat is voor straatvoetbal? Wanneer je rondwandelt in grootsteden als Brussel, Charleroi, Leuven of Mechelen, is de kans groot dat je enkele jongeren ‘een panna’ ziet doen. Poortjes scoren! Dat is de opzet van het Belgian Panna Championship. En Belgen zijn er best goed in. De Belgische street soccer scene behoort tot dé beste van de wereld. Say what!

 

Engie Street Heroes
Voor de vijfde keer op rij wordt de Engie Street Heroes, het Belgian Panna Championship georganiseerd. In vijftien verschillende Belgische steden, zoals onder andere Antwerpen en Verviers, worden kwalificatierondes gehouden. De beste spelers stoten door naar de grote finale, die in oktober plaats vindt.

Tijdens de Engie Street Heroes laten spelers tussen de tien en vijfentwintig jaar, met verschillende culture achtergronden en al dan niet uit verschillende stedelijke wijken, zien wat ze in huis hebben. In de panna arena is iedereen gelijk voor de wet, ongeacht waar je vandaan komt. Respect verdien je door je mooie acties en tricks, méér dan door te winnen. Fair play is dan ook heel belangrijk in de competitie.

Onder de obelisk in Ronse
Na de buurttoernooien is er nog een provinciefinale, waarna de beste spelers zich mogen bewijzen in de nationale finale. Na Brussel en Zaventem, is Ronse deze week aan de beurt. Na verschillende toernooien in de provincie Oost-Vlaanderen, vindt de provinciefinale op zaterdag 28 mei plaats in de Vlaamse Ardennen. Onder de 19e-eeuwse obelisk op de Grote Markt wordt de panna-arena opgebouwd. Benieuwd wie van de jongeren doorstoot naar de finale!

Over de Engie Street Heroes
Jongeren die in multiculturele wijken van grootsteden opgroeien hebben vaak minder kansen om activiteiten te beoefenen in hun vrije tijd of om in iets uit te blinken en zo nieuwe mensen te leren kennen in hun stad, regio of zelfs land. Conclusie: sociale integratie is niet voor iedereen even makkelijk. Straatvoetbal combineert teamspirit, samenspel, streven naar succes en dat alles in een multi-etnische cultuur. De steun van ENGIE kadert binnen haar rol als lokaal verankerde onderneming die haar maatschappelijke verantwoordelijkheid ten volle opneemt.

Voor de rest van de toernooien én meer informatie surf je naar  www.streetheroes.be

Namen van Belgische voetballersNederlandse voetballers