Levend verkeerspark in Haaltert

verkeerspark haaltert

Levend verkeerspark in Haaltert

Voor de 12de maal wordt het “Levend Verkeerspark” ingericht in samenwerking met de Haaltertse basisscholen, de politiediensten, de gemeentelijke Verkeersdienst en de provincie Oost-Vlaanderen.

Op 6-7-9-10 juni 2016 wordt aan de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de basisscholen van Haaltert mobiliteit, verkeersveiligheid en fietsvaardigheid bijgebracht in en rond het jeugdcentrum en de wijk Middelkouter/Melkkouter/Fonteinstraat.
Volgende disciplines staan op het programma : in de voormiddag : – fietscontrole – fietsgraveren – fietsparkoers – verkeersquiz – dode hoek in de namiddag : levend verkeerspark in de wijk Middelkouter – Melkkouter – Fonteinstraat

Door de politiediensten wordt een verkeersquiz in elkaar gestoken die de kinderen in groep moeten oplossen.
Tijdens het Levend Verkeerspark in de wijk worden behendigheidsproeven afgelegd en worden de leerlingen gecontroleerd over hun rijgedrag tijdens vrij rondrijden in de wijk.

Ook dit jaar kan er opnieuw gerekend worden op de medewerking van de Wielertoeristen van Terjoden om de leerlingen te begeleiden van en naar de school en tijdens de verschillende activiteiten. Door de mensen van de firma Delhaize wordt opnieuw een vrachtwagen ter beschikking gesteld waarbij uitleg gegeven wordt over de “dode hoek” en de zichtbaarheid met fluoriserend materiaal. Via het projectenfonds mobiliteit van de provincie Oost-Vlaanderen heeft de gemeente 2 fietsparkoerskoffers en verkeerslichten kunnen aankopen die later aan de verschillende scholen kunnen uitgeleend worden.
Ook aan de bewoners van de wijk wordt gevraagd rekening te houden met de gewijzigde verkeerssituaties in de wijk tijdens deze verkeerslessen. Verkeersveiligheid is immers de verantwoordelijkheid van iedereen.