Zweden, Rusland en Montenegro vs Nederlandse handbaldames

nederlandse handbaldames

Zweden, Rusland en Montenegro versus Nederlandse handbaldames!

Van 19 – 21 juli aanstaande vindt in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven het Cocoa from Ghana 4-landentoernooi plaats; een serie wedstrijden waarbij de speelsters uit de sterke handbalnaties Zweden, Rusland en Montenegro het opnemen tegen het uiterst succesvol gebleken Nederlands nationale Dameshandbal team. Een team, dat dit jaar in augustus – voor het eerst in de handbalgeschiedenis – zal aantreden op de Olympische Spelen!

Er wordt op hoog niveau gespeeld tijdens het Cocoa from Ghana 4-landentoernooi tegen niet de eerste de beste landen; zo eindigde Zweden op een derde plaats op het EK in 2014 en is tevens organisator en gastland van het EK in december dit jaar. Rusland was onder andere tweede op de Olympische Spelen van 2008 in Peking en Wereld Kampioen in 2009. Montenegro werd tweede op de Olympische Spelen van 2012 in Londen en Europees Kampioen in datzelfde jaar.

En de Nederlandse Dames? Die presteerden fantastisch; ze werden tweede op de WK in 2015 en kwalificeerden zich via het Olympisch Kwalificatie Tournooi voor de Olympische Spelen in Rio. Op 1 en 4 juni 2016 spelen de handbaldames tegen Bulgarije en Oostenrijk voor deelname aan het Europees kampioenschap, maar staan op dit moment met zes punten uit vier wedstrijden aan de leiding in hun poule. Het EK vindt plaats van 4 tot en met 18 december 2016 in Zweden.

Ghana
Sinds maart dit jaar is Cocoa from Ghana hoofdsponsor van de Nederlandse handbaldames en nu bovendien naamgever van het sterk bezette 4-landen handbal toernooi in Eindhoven, een soort oefentoernooi ter voorbereiding op Rio. Cocoa from Ghana is een initiatief van de Ghanese cacao industrie, die – net als onze handbaldames – een tweede positie in de wereld inneemt.

Kaartverkoop
Kaarten voor het vierlandentoernooi zijn € 10,- voor kinderen t/m 15 jaar en € 17,50 voor volwassenen. Deze geven toegang tot beide wedstrijden van de desbetreffende dag. Een passe-partout voor alle drie de dagen zijn € 25,- voor kinderen t/m 15 jaar en € 45,- voor volwassenen. Kaarten kunnen worden besteld via http://www.handbal.nl/oranje/kaarten-bestellen/.