Uitvaart Gaston Berghmans te volgen bij vtmnieuws

gastonUitvaart Gaston Berghmans te volgen bij vtmnieuws.be

Ook zondag past VTM programmatie aan met ‘Gaston 80’

De uitvaart van wijlen Gaston Berghmans is morgen vanaf 11.30 live te volgen via vtmnieuws.be. De overleden acteur krijgt dan een laatste eerbetoon in de St.-Andrieskerk van Antwerpen. Naast Gastons familie en vrienden zullen ook veel collega-artiesten afscheid nemen. Een uitgebreid verslag volgt in het VTM NIEUWS van 13.00.

Zondag ‘Gaston 80’

VTM past ook op zondag 29 mei haar programmatie aan, als eerbetoon aan de overleden komiek. ’s Avonds is er een heruitzending van ‘Gaston 80’, een grote huldeshow van januari 2007. Koen Wauters blikte toen met Gaston terug op zijn rijke carrière, en verraste hem met veel ontroerende filmpjes en gasten. De film ‘Die Hard with a Vengeance’ verschuift naar een latere datum.

Als eerbetoon aan Vlaanderens grootste komiek zendt VTM op zondag 29 mei ‘Gaston 80’ nog eens uit, de galashow uit januari 2007 die toen een reeks huldes voor zijn 80ste verjaardag afsloot. In ‘Gaston 80’ is Gaston de gast van Koen Wauters en blikken ze samen met half bekend Vlaanderen terug op zijn lange en rijkgevulde carrière. Gaston haalt zijn mooiste momenten en strafste anekdotes boven, en er wordt ook een traantje weggepinkt door de verhalen en herinneringen van bekende Vlamingen die allemaal naar Gaston opkeken.

Speciaal voor deze show creëerde Bart Peeters zijn ‘Loflied voor Gaston’. Verder zijn er acts, verrassingen en getuigenissen van o.a. Dina Tersago, Carry Goossens en Simonne Peeters, Peter Van den Begin, Tom Van Dijck, Mark Uytterhoeven, Erik Van Looy en Jan Decleir.

Maar uiteraard geen hulde aan Gaston Berghmans zonder quickies en sketches. In ‘Gaston 80: De Show’ krijgt de kijker een selectie van de beste quickies en meest legendarische sketches uit zijn indrukwekkende repertoire.