BIN netwerk breidt uit in Haaltert

binBIN netwerk breidt uit in Haaltert

BUURT INFORMATIE NETWERK (BIN) gaat van start in Heldergem: samen voor een veilig Haaltert

Op donderdag 19.05.2016 om 19.30 uur is er een infoavond rond de oprichting van een buurtinformatienetwerk in Heldergem.

Een ‘BIN’ is een gestructureerd samenwerkingverband tussen de buurtbewoners, de lokale politie van de zone Denderleeuw/Haaltert en het gemeentebestuur van Haaltert. Naast beveiliging wordt met een BIN ook de sociale cohesie in de buurt nagestreefd.

De aanwezigen krijgen eerst een voorstelling van preventieve maatregelen om hun woning te beveiligen. Dan wordt de werking van het BIN concreet voorgesteld.

In Haaltert zijn er al verschillende buurtinformatienetwerken: BIN De Radar, BIN De Kouter, BIN Veiliggroen, BIN Ede, BIN Herenthout, BIN Denderhoutem en BIN Topmolen. Er is ook een BINZ voor zelfstandige handelaars. “We hebben hier reeds 3 jaar intensief op ingezet” aldus Veerle Baeyens, burgemeester.

Naast de reeds bestaande BIN’s zal er nu ook in Heldergem een BIN actief zijn. Als preventiemaatregel worden in de verschillende straten borden geplaatst met het BINlogo. Deze borden hebben een ontradend effect bij eventuele inbrekers.

HOE WERKT HET?
Wanneer iemand iets verdachts of een misdrijf opmerkt in de buurt wordt de politie verwittigd via het noodnummer 101. De politie stuurt onmiddellijk een sms-bericht naar de aangesloten leden van het BIN. Zo kunnen de bewoners direct een aantal maatregelen nemen. Naderhand wordt via SMS of e-mail feedback gestuurd over het gebeuren.. Maandelijks ontvangen de leden ook via e-mail een nieuwsbrief met feedback en preventietips.

GEZOCHT
Om het ganse grondgebied van de gemeente te bedekken met BIN’s zijn we nog op zoek naar medewerkers. Inwoners van Terjoden of de noordelijke kant van de gewestweg in Kerksken (omgeving Deeskensveld, Boekentstraat) en Haaltert (omgeving Bruulstraat, Achterstraat, Ekent) die geïntersseerd mochten zijn kunnen contact opnemen met de projectverantwoordelijken van de politiezone Denderleeuw/Haaltert, Hoofdinspecteur Kris De Neve of Commissaris Wim Van Vaerenbergh via 053 840 800 of [email protected]