Rode Kruis veertiendaagse van start te Dilbeek

De jaarlijkse veertiendaagse van het Rode Kruis te Dilbeek werd afgelopen week symbolisch op gang getrokken door de verkoop van de eerste zelfklever aan burgemeester Willy Segers. Het was plaatselijk voorzitter Paul Van den Bosch die hem daarmee overviel net voor de gemeenteraad. Dit had ook tot resultaat dat heel wat gemeenteraadsleden het voorbeeld van hun burgemeester volgde en ook met een zelfklever van de Rode Ridder in de hand richting gemeenteraad trokken.
Image00001
Maar het grote werk moest natuurlijk nog beginnen. Op donderdag trokken verschillende vrijwilligers naar kruispunten en winkels om de zelfklevers aan de man te brengen. Zo vonden we vrijwilligers aan het kruispunt Ninoofsesteenweg – Baron de Vironlaan en even verderop werden ook de klanten van Carrefour en Aveve even aan de mouw getrokken met de vraag “wil je een zelfklever kopen van het Rode Kruis aub”?. En zo veranderden heel wat zelfklevers van eigenaar, om op die manier het Rode Kruis te steunen. Dit jaar had de afdeling geluk dat zij gesteund werden door enkele studenten, alsook Chiro leden die mee kwamen verkopen.
Image00005
De zondag kregen ze aan de Delhaize in Groot-Bijgaarden de steun van Elissa Van Hoey, een studente van het Sint-Angela-instituut, die in het kader van een schoolproject mee de zelfklevers kwam verkopen. Mede door haar steun werden er die voormiddag ongeveer 170 zelfklevers verkocht. Toen haar lerares kwam winkelen was deze eraan voor de moeite en verliet ook zij de winkel niet zonder een zelfklever van de Rode Ridder. Iedereen was het erover eens Elissa had het talent om te verkopen.
Image00023
Ook belangrijk om te weten is dat deze veertiendaagse in het teken staat van de plaatselijke afdeling. Dat betekent dat de opbrengst volledig gaat naar de plaatselijke afdeling en dat is natuurlijk heel belangrijk. Als je weet dat de laatst aangekochte automatische externe defibrillator zo een 1700€ kost dan hoeft het geen betoog dat deze opbrengst meer dan welkom is. Dus als u de vrijwilligers één dezer dagen op een kruispunt ziet staan, neem dan met de glimlach die 5€, en overhandig ze aan deze mensen. Want vergeet het niet vroeg of laat heb je hen misschien nodig. Hun slogan is dan ook:” Het Rode Kruis helpt helpen”!
Image00022