...

Stad Aalst helpt met opmaak schadedossiers voor brand in carnavalswerkhallen

Stad Aalst helpt met opmaak schadedossiers voor brand in carnavalswerkhallen - Aalst Carnaval Sfeer 2013 Voil Janetten DSC0820Update – Stad Aalst helpt met opmaak schadedossiers voor brand in carnavalswerkhallen

De hevige brand in de carnavalswerkhallen van woensdag 27 april heeft naast een emotionele impact ook heel wat schade berokkend aan de bezittingen en het materiaal van een aantal carnavalsverenigingen. Stad Aalst begeleidt de getroffen verenigingen bij de opmaak van een schadedossier. De burgemeester voert een bestuurlijke maatregel in waardoor niemand de site mag betreden tot na de afbraakwerken.

De stad heeft een leidraad voor de opmaak van een schadedossier opgesteld voor de carnavalsverenigingen die getroffen zijn door de brand. In deze leidraad staan alle gegevens opgelijst die de getroffen verenigingen moeten overmaken aan de stad voor de opmaak van het dossier. Om de verenigingen hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen, kunnen de getroffen carnavalsverenigingen een afspraak vastleggen met de verzekeringsdeskundige van de stad.

Via het e-mailadres brandschade.carnavalwerkhallen@aalst.be kunnen carnavalsverenigingen hun schadeaangiftes doorsturen en vragen of opmerkingen hieromtrent overmaken. Het schadedossier kan ook worden opgestuurd of afgegeven op volgend adres:
Stad Aalst – dienst Juridische zaken en bestuursondersteuning brandschade carnavalswerkhallen Werf 9, 9300 Aalst

Door beschadiging aan de infrastructuur en instortingsgevaar blijven de carnavalswerkhallen voorlopig in totaliteit gesloten. De burgemeester stelt een bestuurlijke maatregel in voege waardoor de site verboden terrein is tot na de sloopwerken. De stad vraagt dan ook met aandrang om de site niet te bezoeken. Het terrein wordt dag en nacht bewaakt. De stad stelt alles in het werk om de sloop en heropbouw van de carnavalswerkhallen zo snel mogelijk op te starten.

De materiële schade is groot, maar dankzij het efficiënte optreden van de verschillende hulpdiensten en de toezichters van de carnavalswerkhallen kon erger worden voorkomen. De stad wil dan ook iedereen uitdrukkelijk bedanken voor de inzet.

Aalst, 28 april 2016,
namens het college van burgemeester en schepenen