Chinees koopt Belgische duif voor 75000 euro

Duif online geveild voor 75.000 EUR via P-BAY en verkocht aan een Chinees.

België is en blijft het ‘Mekka’ van de duivensport. Dat mag opnieuw blijken na deze stuntverkoping op P-BAY afgelopen weekend, op Pasen.
‘Harry’s Jewel’ werd verkocht via het online veilingplatform van P-BAY voor 75.000 EUR. De totaal opbrengst lag ver boven 170.000 EUR voor 50 reisduiven.

Op Pasen, een vredelievende tijd in deze warrige oorlogsmomenten, organiseerde het veilingplatform P-BAY (www.p-bay.be) een veiling van enkele exclusieve reisduiven uit België, Nederland en Duitsland. Laat net de duif het teken zijn van vrede en laat ons een positieve boodschap naar buiten brengen waar België nogmaals met een grote rode stip op de wereldkaart wordt gezet.

Van overal in de wereld komt men nog elke dag afgezakt naar België. “- De grootste markt voor de duivenliefhebberij is China en Taiwan”, zegt CEO Kevin Roosens van p-bay.be. “- Een paar maanden geleden werd mijn partner Vincent van de Kerk gecontacteerd door een Ierse duivenliefhebber die zijn duiven van de hand moest doen wegens een bouwovertreding van zijn duivenhok. Hij had immers een villa omgebouwd tot duivenhok en dit werd niet toegelaten door zijn gemeente. De enige uitweg was een veiling houden van al zijn kweekduiven. Daarvoor koos hij voor P-BAY. We hebben een hele marketingmachine klaar staan in China, Taiwan en Japan. En dat resulteerde in een totale som van meer dan 174.000 EUR dat neergeteld werd voor amper 50 top exclusieve reisduiven.”

‘HARRY’s JEWEL’, de naam van het prijsbeest dat de grootste prijs opgeplakt kreeg van 75.000 EUR is niet toevallig zo’n topper. Kevin Roosens: “- Zijn origine ligt in België en hij heeft schitterende nakweek gegeven. Dat zorgt niet alleen voor veel interesse, zijn afstamming was ook vrij uniek te noemen. Er zijn amper twee duiven uit deze vader en moeder ooit verkocht. Dus naast een exclusieve afstamming is de koper bijna gegarandeerd zeker van een superieure kweekdoffer die straks in China weer voor nakomelingen gaat zorgen…”.

Ongeveer de helft van de 50 stuks werden verkocht aan China en Taiwan.
Met deze unieke online veiling wordt België nogmaals aangestipt als internationaal aanvoerland voor exclusieve reisduiven. Maar daarnaast werd er voor deze veiling bijzonder veel respect afgedwongen bij duivenliefhebbers in België en Nederland. “- Berichtjes, mailtjes en telefoons vanuit de hele wereld richting P-BAY zijn een stille getuige dat België nog steeds het Mekka is van de duivensport…”, aldus Kevin Roosens.