Vandaag staat in Aalst de Voil Jeanettenstoet op het programma

Aalst Carnaval Sfeer 2013 Voil Janetten_DSC0987Vandaag staat in Aalst de Voil Jeanettenstoet op het programma, duizenden mannen verkleden zich voor één dag in vrouw. Om 15 uur vertrekt de optocht op de Grote Markt.

Het traject verloopt via Molenstraat, Werfplein, Vaartstraat, Albert Liénartstraat, Statieplein, Stationsstraat, Esplanadeplein, Kattestraat, De Ridderstraat om te eindigen op het Vredeplein.

Om 17 uur wordt de Grote Markt afgesloten ter voorbereiding van de popverbranding die om 21 uur plaatsvindt. Wegens de enorme volkstoeloop dringen zich maatregelen op om alles voor iedereen veilig te laten verlopen. De Grote Markt wordt ingedeeld in compartimenten, gescheiden door smalle gangen.

Tijdens de popverbranding zijn ook alle constructies verboden. Voor de veiligheid wordt om 20.45 uur de toegang naar de Grote Markt via de Zoutstraat, de Kerkstraat, de Molenstraat en de Kattestraat afgesloten indien de markt verzadigd is. Enkel via de Nieuwstraat kan je dan de Grote Markt nog op.

Als het maximum aantal toegelaten mensen op de Grote Markt bereikt is, wordt ook deze toegang door de Lokale Politie afgesloten. Feestvierders die te laat zijn zakken best af naar het Vredeplein. De stad voorziet hier een groot beeldscherm waarop de popverbranding live zal te zien zijn.

Om Aalst carnaval veilig te laten verlopen, worden vandaag 135 politiemensen ingezet.