Prijsuitreiking Carnaval Aalst 2016

0
2117

bedesterdPrijsuitreiking Carnaval Aalst 2016

De prijsuitreiking op maandagavond is traditioneel het ‘Oscar-moment’ voor de carnavalsgroepen. En de winnaars van Carnaval 2016 zijn gekend: Bedesterd (kleine groep), Beschomt (middelgrote groep) en Lotjonslos (grote groep) gingen met de eer en het prijzengeld lopen.

Door het stormweer kon de maandagstoet dit jaar niet doorgaan, maar dat kon de sfeer in de Florahallen niet bederven. Maandagavond rond 20.30 uur was de spanning te snijden. Duizenden carnavalisten wachtten in spanning de resultaten van de prijsuitreiking van de 88e zondagsstoet af. De stad reikte in totaal 115 000 EUR prijzengeld uit aan de 75 ingeschreven groepen en de 4 genomineerde losse groepen (elk 125 EUR). Prins Dennis en 3 ex-prinsen Peter Van Nuffel (Den Board), Werner Kinoo en Joeri Mens zorgden voor het nodige entertainment.

Bij de kleine groepen kon Bedesterd de jury het meest overtuigen met het thema ‘Oeik al gommen volleidig in ’t roeid, binsjt de stoet lachen weir ons tannen bloeit’. De jury bekroonde Beschomt bij de middelgrote groepen tot winnaar. Zij kozen ‘Weir emmen der een anjeken van weg’ als stoetthema. Lotjonslos ging bij de grote groepen met de eerste prijs lopen. Hun thema ‘Oilsjt Mobiel, weir vliegen d’er oever’ leverde hen de meeste punten op. De groepen werden gejureerd op 3 thema’s: ‘praalwagen’, kostuum’ en ‘humor en interactie met het publiek’.

lotonslos

beschomt